-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Brownie Scones
Kadar se ne moremo odločit, ali bi raje biskvit ali piškote, so »scones« pravi dogovor. Pecivo, ki po hrustljavosti spominja na piškote, s svojo mehko sredico pa na biskvit, bo poživilo vaš nabor sladic.
V našem primeru pripravljamo brownie scones – ekstra čokoladno obliko te neobičajne sladičke. Z dekoracijo se lahko pozabavamo in jih pripravimo tako, da bodo pravi za katerokoli priložnost – božične praznike, veliko noč ali rojstni dan. Seveda pa nihče ne pravi, da jih ne moremo pripravit na čisto običajen dan.
Sestavine:
- 200 g polnozrnate moke
- 50 g beljakovin Sunwarrior Clean Greens&protein z okusom čokolade ali Sunwarrior Warrior Blend z okusom čokolade
- 30 g 100 % Sunwarrior kakava v prahu
- ščep soli
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- zavojček vanilijevega sladkorja
- 50 g rjavega/datljevega sladkorja (ali agavin/javorjev sirup)
- 150 g temne čokolade
- 70 g kokosovega olja
- 200 ml ovsenega mleka ali Mimy mandljeva osnova
- 100 g veganske čokolade v koščkih (pol bele in pol temne)
Postopek:
- Najprej na pari stopimo 150 g čokolade in 70 g kokosovega olja.
- Vse suhe sestavine (moko, beljakovine, kakav, sol, pecilni prašek, vanilijev sladkor in rjavi/datljev sladkor ali agavin/javorjev sirup) damo v večjo posodo in jih dobro premešamo.
- Belo in temno čokolado nasekljamo na koščke, lahko pa uporabimo tudi čokoladne kapljice.
- Ko sta čokolada in kokosovo olje stopljena, ju dobro premešamo, da dobimo homogeno tekočino.
- Čokoladno mešanico in ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo prilijemo k suhim sestavinam in začnemo rahlo mešati s kuhalnico. Ko še niso vse sestavine dobro premešane, dodamo čokoladne koščke in do konca premešamo, da ni več suhih grudic. Testo spominja na premehko testo za piškote.
- Z žlico za sladoledne kepice bomo razporedili maso na pekač. Velik pekač obložimo s papirjem za peko in nanj enakomerno polagamo »kepice« testa. Iz te količine mase navadno dobim 10-12 kepic.
- Scones pečemo 20 minut na 180°C.
- Ko so pečeni, bodo še malo mehki, zato jih pustimo, da se ohladijo. Po želji jih lahko okrasimo s stepeno smetano, sladkornimi okraski, stopljeno čokolado ali čokoladnimi koščki.
Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/