Brownie Scones

Kadar se ne moremo odločit, ali bi raje biskvit ali piškote, so »scones« pravi dogovor. Pecivo, ki po hrustljavosti spominja na piškote, s svojo mehko sredico pa na biskvit, bo poživilo vaš nabor sladic. 

V našem primeru pripravljamo brownie scones – ekstra čokoladno obliko te neobičajne sladičke. Z dekoracijo se lahko pozabavamo in jih pripravimo tako, da bodo pravi za katerokoli priložnost – božične praznike, veliko noč ali rojstni dan. Seveda pa nihče ne pravi, da jih ne moremo pripravit na čisto običajen dan. 

Sestavine:

Postopek:

  1.  Najprej na pari stopimo 150 g čokolade in 70 g kokosovega olja.
  2.  Vse suhe sestavine (moko, beljakovine, kakav, sol, pecilni prašek, vanilijev sladkor in rjavi/datljev sladkor ali agavin/javorjev sirup) damo v večjo posodo in jih dobro premešamo.  
  3.  Belo in temno čokolado nasekljamo na koščke, lahko pa uporabimo tudi čokoladne kapljice.
  4.  Ko sta čokolada in kokosovo olje stopljena, ju dobro premešamo, da dobimo homogeno tekočino. 
  5.  Čokoladno mešanico in ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo prilijemo k suhim sestavinam in začnemo rahlo mešati s kuhalnico. Ko še niso vse sestavine dobro premešane, dodamo čokoladne koščke in do konca premešamo, da ni več suhih grudic. Testo spominja na premehko testo za piškote.
  6.  Z žlico za sladoledne kepice bomo razporedili maso na pekač. Velik pekač obložimo s papirjem za peko in nanj enakomerno polagamo »kepice« testa. Iz te količine mase navadno dobim 10-12 kepic.
  7.  Scones pečemo 20 minut na 180°C.
  8.  Ko so pečeni, bodo še malo mehki, zato jih pustimo, da se ohladijo. Po želji jih lahko okrasimo s stepeno smetano, sladkornimi okraski, stopljeno čokolado ali čokoladnimi koščki.

Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE