Čokoladni veganski svilnat mousse

Hitra in preprosta veganska sladica, ki jo lahko naredite v samo 5 minutah. Zanjo ne potrebujete posebnega znanja, ne pečice, temveč le mixer/blender in spodnje sestavine.

Sestavine za 3 kozarčke:

Priprava:

  1. Tofu odcedimo (mora biti brez vode).
  2. Javorjev sirup zmešamo s kakavom v prahu.
  3. Vse skupaj (razen kakavovih zrn) dodamo v blender in mešamo 1 minuto do gladke mase.
  4. Nalijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik za nekaj ur (cca 3-4).

Sladico lahko seveda pojemo tudi takoj, vendar ne bo tako strjena kot po nekaj urah v hladilniku.

Na koncu jo potresemo s kakavovimi zrni ali naribano temno vegansko čokolado ali sadjem.


Namigi/opombe:

  • kakav lahko uporabite 100 % premium (ima močno aromo) in pri tem kombinirate z več javorjevega sirupa, lahko pa izberete kakav z mešanico datljevega sladkorja (Tiger’s) in v tem primeru izpustite javorjev sirup ali ga dodate manj.
  • če boste dodali kolagen gradnike, bo mousse bolj gost in imel večji beljakovinski delež. Lahko pa ga tudi izpustite.

Dober tek!

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE