Domač proteinski čoko-lešnik

Z vami delimo recept za priljubljeno otroško kašico brez sladkorja iz polnovrednih in zdravih sestavin. Na koncu najdete tudi VIDEO recept.

Potrebujete poljubne količine (prilagodite jih vašem okusu – več lešnikov za tiste, ki vam je njihov okus všeč ali več datljev, če ste bolj sladkosnedi. Najbolj okusen recept boste dobili, če boste lešnike in kosmiče razdelili na polovičko, dodali toliko kakava, da dobite lepo rjavo barvo in toliko datljev, da bo čokolešnik zadostil vaši sladkosnednosti 🙂 Pripravite si naslednje sestavine:

Priprava:

1. V mikser s široko posodo stresemo ovsene kosmiče in jih zmiksamo.

2. Dodamo lešnike in ponovno zmiksamo. Boljši okus boste dobili, če boste lešnike prej popražili oziroma popekli v pečici in jih oluščili.

Lahko pa uporabite tudi cele.

3. Dodamo Adunin 100% kakav ali Tiger’s kakava v prahu z dodatkom zmetih datljev ali nerafinirano sol in datlje in ponovno zmiskamo. Tokrat na nižji hitrosti in po potrebi dalj časa.

4. Če pripravljamo klasičen čoko-lešnik, smo pri koncu 🙂

5. Če  pa pripravljamo različico proteinskega čokolešnika, pa dodajte še merico rastlinskih beljakovin Sunwarrior Classic Plus z okusom čokolade.

6. Prelijemo s toplim rastlinskim mlekom in postrežemo.

Shranjevanje:

Čoko-lešnik lahko hranimo v zaprtem kozarcu dokler ga ne zmanjka, sicer pa ima kar dolg rok uporabe, če je zaprt.

Domač čoko-lešnik Je tudi odlična ideja za doma narejeno darilo.

VIDEO RECEPT:

Dober tek! 

 

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE