Domač veganski sladoled

Sladoled v okusu vanilije, jagode in čokolade z dodanimi beljakovinami in kolagen gradniki je odlična alternativa mlečnemu sladoledu.

  • je brez živalskih sestavin
  • brez dodanega sladkorja
  • brez glutena
  • bogat z vitamini, minerali
  • dober vir rastlinskih beljakovin
  • 100% veganski
  • božansko dober

Skupne sestavine za 4 skodelice:

​* uporabimo sojino ali drugo rastlinsko (nesladkano) mleko: mandljevo, ovseno, riževo … po želji.

Vaniljev sladoled 

​Sestavine:

​Postopek:

  1. Banani narežemo na kolobarje.
  2. Vse sestavine damo v blender in gladko zmešamo.
  3. Polovico sladoleda damo v posodo in nato v zamrzovalnik. 
  4. Ostalo polovico pustimo v blenderju in imamo za osnovo za jagodni sladoled.

Jagodni sladoled

​Sestavine:

  • polovica prej narejenega vaniljevega sladoleda
  • 100 g zmrznjenih jagod
  • po potrebi dolijemo malo sojinega mleka

​Postopek:

  1. Prej pripravljenemu vaniljevemu sladoledu dodamo zamrznjene jagode in zmiksamo do gladkega.
  2. Po potrebi dodamo 30-50 ml sojinega ali drugega rastlinskega napitka.
  3. Jagodni sladoled stresemo v posodo zraven vaniljevega in damo v zamrzovalnik.

​Čokoladni sladoled

​Sestavine:

​Postopek:

  1. Banano narežemo na kolobarje.
  2. V blenderju ji dodamo sojino mleko, kolagen gradnike in kakav ter gladko zmešamo.
  3. Čokoladni sladoled predenemo v posodo zraven jagodnega in damo v zamrzovalnik.

​Če želite sladoled pojesti takoj, banane predhodno dobro zamrznite. Zamrznjen sladoled lahko hranite nekaj dni ali tednov, če ga prej seveda ne pojeste. 

Pripravila: Katarina Katanec. Video recept je na voljo na Instagramu Superhrana tukaj.

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE