French toast rolice z jabolki

Le kdo ne pozna klasičnih »pohanih šnit«, ki smo jih (predvsem kot otroci) radi jedli za zajtrk? Neja je tokrat pripravila klasične šnite v novi preobleki: njene »French toast« rolice so primerne za vse, ki ne uživate jajc, polnjene so s čudovitim jesenskim nadevom iz jabolk in cimeta, piko na i pa jim da Sunwarriorjev nadomestek obroka

Nadomestek obroka Lean meal vsebuje rastlinske beljakovine, ekološka superživila ter zelenjavo in sadje, katerih delež  je enak eni porciji sveže zelenjave in sadja. S takimi šnitami tako ne boste zadovoljili le svojih brbončic, ampak tudi dnevne potrebe po beljakovinah, vitaminih in mineralih.

Sladke rolice si privoščite za zajtrk ali večerjo, odlične pa so tudi kot posladek po kosilu.

Sestavine:

Jabolčni nadev:

Preliv iz kremnega sirčka:

  • 100 g kremnega veganskega sirnega namaza ali kokosove smetane
  • agavin/javorjev sirup po okusu
  • ovseno mleko ali MIMY mandljeva osnova

Postopek:

  1. Jabolčni nadev: jabolka operemo pod tekočo vodo, jih izkoščičimo in narežemo na čim manjše koščke. Stresemo jih v kozico, dodamo cimet, kokosov/datljev sladkor in vodo ter kuhamo nekaj minut. Kuhamo tako dolgo dokler se jabolka ne zmehčajo, voda pa popolnoma izhlapi.
  2. Med kuhanjem jabolčnega nadeva pripravimo naše toaste, ki jih bomo kasneje napolnili z jabolčnim polnilom.
  3. Toast pripravimo tako, da najprej odrežemo robove, da nam ostane samo mehka sredica, ki jo s pomočjo kuhinjskega valjarja sploščimo v tanke rezine. V skodelico nato dodamo mleko, koruzni škrob, cimet in merico nadomestka obroka Lean meal z okusom piškotka.
  4. Vse skupaj dobro premešamo in damo na stran.
  5. Razvaljano rezino toasta nadevamo z jabolčnim polnilom in jo tesno zavijemo, da nam polnilo ne bo uhajalo iz sredine.
  6. Postopek ponavljamo, dokler ne zvijemo vseh rezin toasta.
  7. Na kuhalnik pristavimo ponev in jo dobro segrejemo. V ponev dodamo žličko kokosovega masla in z njim namastimo celotno površino ponve.
  8. Pripravljene rolice potopimo v mlečno zmes in jih popečemo na segretem maslu.
  9. Rolice med peko obračamo, da se zlato rjavo zapečejo iz vseh strani, jih poberemo iz ponve in serviramo na krožnik.
  10. Preliv: Preliv iz kremnega sirčka pripravimo tako, da v posodici skupaj zmešamo vse navedene sestavine za preliv. Priporočam, da ovseno mleko/MIMY mandljevo osnovo in agavin sirup/javorjev sirup dozirate glede na željeno konsistenco in sladkobo samega preliva.
  11. Predlog za serviranje: Rolice postrežemo še tople z dodatnim jabolčnim nadevom, svežimi figami in prelijemo s prelivom iz kremnega sirčka.

Pa dober tek! 

Pripravila: Neja Gril, https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE