Hruškino chai pecivo – “Blondiji”

Vsi smo že slišali za brownije, manj poznani pa so blondniji- kolački, ki so jim sicer podobni v teksturi, po barvi pa so svetlejši (od tod tudi izhaja njihovo simpatično poimenovanje). Tokrat z vami delimo recept za dišečo izvedbo blondijev s krasno jesensko noto, ki jo lahko dosežemo tudi brez vsakršnega dodajanja olja ali sladkorja. 

Monika je v receptu uporabila Kissa Chai Latte Mix: gre za mešanico zimskih chai začimb (cimeta, kardamoma in klinčkov), z dodatkom črnega čaja in riževega mleka v prahu, ki se v osnovi uporablja za pripravo napitkov. Z njim si pričarate pravo praznično idilo. Lahko pa si z njim popestrite in obogatite tudi sladice. 

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 1 lonček rastlinskega mleka (255 ml) ali 1 lonček vode + 1 žlica MIMY mandljeve osnove
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta (ali 1 žlička mlete vanilije)
  • 2 žlici arašidovega masla (ali drugega poljubnega masla oreščkov)

Preostale sestavine:

  • 2 lončka hruške (narezane na manjše kocke)
  • 120 ml kokosovega jogurta za premaz (opcijsko)

Postopek:

  1. V večji posodi skupaj zmešamo vse suhe sestavine, v manjši pa vse mokre. Mokre sestavine dodamo k suhim in jih nežno mešamo toliko časa, da tvorijo enakomerno maso. V maso primešamo še 1 lonček hruške, preostali lonček pa prihranimo za serviranje ob koncu.
  2. Maso prelijemo v manjši pekač tipa “srnin hrbet” (30 x 10 cm) in pečemo v vnaprej segreti pečici približno 35 minut na 190 °C.
  3. Pecivo rahlo ohladimo, nato pa ga po želji premažemo še s kremo (120 ml kokosovega jogurta + 1/2 čajne žličke Kissa Chai Latte Mix  + 1 čajne žličke datljevega sladkorja), obvezno pa posujemo še s preostalim lončkom na kocke narezane hruške.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE