Matcha-malina panna cotta

Pana cotta z matcho je preprosta, a impresivna sladica. Svež preliv iz malin pa jo le še obogati in naredi še bolj zapeljivo na pogled.

Čeprav je tradicionalno panna cotta narejena s smetano in želatino, jo je Monika ustvarila v popolnoma veganski verziji. V svojem slogu pa je še poskrbela, da sladica ne vsebuje rafiniranih sladkorjev in je zato še toliko bolj primerna za sladkanje!

Sestavine (za 3 osebe):

  • 400 ml kokosovega mleka iz pločevinke
  • 200 ml rastlinskega mleka ali Mimy mandljeve osnove 
  • 4 žličke Matcha Latte Mix z okusom cimeta
  • naribana lupinica polovice bio limone
  • 2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa
  • 2 žlici tapiokine moke
  • 1 žlička agar agarja v prahu
  • ½ žličke mlete vanilije ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • ¼ žličke soli
  • maline 

Postopek:

  1. Vse sestavine razen malin združimo v kozici in jih premešamo z metlico. Kozico postavimo na majhen plin in vse skupaj ob nenehnem mešanju privedemo do točke vretja. Ko zavre, mešamo še kakšno minutko, da se agar agar aktivira. 
  2. Vsebino iz kozice prelijemo v 3 kozarce in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure.
  3. Maline segrejemo v kozici in po potrebi dodamo še kakšno žlico poljubnega sladila. Malinov preliv prelijemo čez ali serviramo ob panna cotti, ko se je le-ta že dodobra strdila.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE