-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Presne čokoladno-metine kocke
3-plastne presne čokoladno-metine kocke. Hrustljava osnova, kremno polnilo z okusom mete in bogat čokoladni preliv. Presna, veganska in brezglutenska sladica je zdrava, polnovredna in resnično okusna!
Sestavine za podlago:
- 2 skodelici (200g) orehov
- 1/2 skodelice (90g) datljev (brez koščic)
- 4 jušne žlice (30g) kakava v prahu
Za metino polnilo:
- 2 skodelici (300g) indijskih oreščkov (prej namočenih za vsaj 1 uro)
- 1/2 skodelice (45g) kokosovih lističev ali ribanega kokosa
- 1/3 skodelice (80ml) mehkega kokosovega olja
- 1/4 čajne žličke himalajske soli
- 1/2 skodelice (120ml) datljevega ali javorjevega sirupa
- 1 merica superzelenja Ormus greens z okusom mete
- 1 velika pest (40g) mlade špinače
- 10 lističev sveže mete
Za čokoladno plast:
- 1/2 skodelice (120ml) stopljenega kokosovega olja
- 1/2 skodelice (120ml) datljevega ali javorjevega ali agavinega sirupa
- 2/3 skodelice (65g) 100% kakava v prahu
Priprava:
- V blenderju zmiksajte, datlje, kakav in orehe v homogeno maso, ki je na otip lepljiva, da jo lahko nato s prsti potisnete v pekač.
- Vzemite pekač velikosti cca. 20 x 20 cm v katerega dodajte maso, ki ste jo pripravili. Lahko si pomagate z veliko žlico ali prsti. Postavite v zamrznovalnik
- V blender dodajte namočene indijske oreščke, riban kokos ali kokosove lističe (čips), stopljeno kokosovo olje sol ter sladilo javorjev, agavin ali datljev sirup. Dobro zmiksajte v gladko maso, nato masi dodajte svežo in oprano mlado špinačo, zelenje v prahu Ormus Greens z okusom mete in svežo meto. Ponovno zmiksajte, da dobite lepo teksturo zelene barve. Če boste dodali več zelenja v prahu, bo masa bolj živo zelena.
- Če nimate močnega blenderja, lahko to maso zmiksate v navadnem klasičnem mikserju tako, da sestavine dodajate postopoma in vmes mikser ustavite za nekaj sekund.
- Maso prelijte v pekač na strjeno spodnjo plast, razporedite z žlico in nato ponovno postavite v zamrzovalnik.
- Pustite v zamrzovalniku vsaj 1 uro preden dodate vrhnjo plast.
- Za vrhnjo čokoladno plast najprej stopite kokosovo olje, v katerega dodate kakav v prahu in tekoče sladilo (agavin, javorjev ali datljev sirup).
- Ko je zelena metina krema dovolj strjena, lahko nanj vlijete čokoladno plast, ki ste jo pripravili, nato ponovno postavite na hladno. Lahko postavite za 15 minut v zamrzovalnik ali za vsaj 1 uro (ali več) v hladilnik.
- Preden maso razrežete, jo iz zamrzovalnika ali hladilnika vsak 15 minut prej postavite na sobno temperaturo.
- Nato jo razrežite na kvadratne kocke in okrasite s kokosovimi lističi, ribanim kokosom, lahko pa dodate tudi listke mete in mlade špinače.
Dober tek!
Prevod: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net