Proteinske palačinke z gozdnimi sadeži

Mehke, sočne proteinske palačinke brez glutena. Veganski in preprost recept, ki ga boste zlahka osvojili in le v nekaj minutah naredili okusne palačinke.

S tem obrokom boste zaužili kar 20 gramov beljakovin, palačinke pa vas bodo zato bolj nasitile kot običajne, ki sicer ne vsebujejo toliko beljakovin in vlaknin, zato je lahko to odličen uravnotežen obrok (zajtrk ali malica) tudi kadar hujšate. 

Sestavine:

Za preliv:

  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 lonček jagod in borovnic ali mešanega jagodičevja

Priprava:

  1. Zmiksamo ovsene kosmiče v moko
  2. Posebej namočimo lanena semena v malo vode in pustimo stati 5 minut
  3. V blenderju zmiksamo ovseno moko, proteine, ovseno mleko in dodamo še namočena lanena semena. Lahko dodamo ščepec soli.
  4. Palačinke pečemo 3-5 minut na rahlo pomaščeni ponvi (premazano s kokosovim oljem), naredimo manjše in bolj debele kot običajno. 
  5. Vmes naredimo preliv: zmiksamo sveže ali odtaljeno zamrznjeno jagodičevje z javorjevim sirupom in prelijemo čez palačinke.
  6. Po želji potresemo s kokosom ali narezanimi lešniki.

Dober tek!

Recept pripravila: Katarina Katanec, video recept najdete tukaj.

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE