Mikrozelenje Šebenik

Mikrozelenje so mlade rastlinice zelenjave, zelišč in drugih rastlin, ki popolnoma razvijejo klične liste, včasih pa tudi prve prave liste. Zrastejo od 4 do 8 cm, odvisno od vrste. Prav zato vsebujejo v povprečju od 4- do 6-krat več hranil kot odrasle rastline iste vrste.

Sveže rezano mikrozelenje lahko uživamo praktično povsod: v sendvičih, namazih, zavitkih, jedeh iz testenin, juhah, solatah … Lahko ga uporabimo tudi kot dekoracijo. Mikrozelenje uživamo celo – s steblom in z listi, korenine pa pustimo v zemlji. Mikrozelenje pri nas vzgajajo v Borovnici, od koder vam svežega tudi dostavijo.

Vzgajajo ga v ekološki zemlji in večinoma iz ekoloških semen. Mikrozelenje je res tako vsestransko in simpatično, da se v trenutku zaljubiš vanj. Saša in Boštjan Šebenik iz Borovnice pri Ljubljani vzgajata predvsem sveže mikrozelenje na svoji posestvi že od leta 2014 in ga dobavljata restavracijam. Za domačo vzgojo pa sta pripravila lične paketke.

Če se želiš malce pozabavati in vzgojiti mikrozelenje sam/a, lahko naročiš predpripravljene kompletke za domačo vzgojo in uživaš v njegovi rasti. Na voljo so mikro brokoli, mikro vijolična redkvica, mikro rdeče zelje in mikro vrtna kreša ter paket 3-pack, ki vsebuje 3 različne vrste semen.

Prikaz vseh 5 rezultatov

SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE