Prebavni encimi

Encimi so vrste aminokislin oz. beljakovin, ki delujejo kot katalizatorji (snovi, ki pospešujejo kemijske reakcije) in sodelujejo v skoraj vseh fizioloških procesih v telesu. Encime prepoznamo po svojih značilnih imenih, katerim je skupna končnica -aza oz. -aze. Znano je tudi, da encimi katalizirajo več kot 5000 biokemijskih vrst reakcij v telesu.  Pogosti znaki pomanjkanja prebavnih encimov se kažejo kot slaba prebava, slaba absorpcija hranil, zgaga, napenjanje, krči, vetrovi in zaprtje. Ljudje, ki uživajo z encimi revno prehrano, so veliko bolj nagnjeni k povečanju telesne mase in debelosti. Uživanje encimov v obliki prehranskih dopolnil je lahko koristno v primerih, kot so laktozna intoleranca, insuficienca trebušne slinavke in sindrom razdražljivega črevesja, ki ga spremljajo vsi zgoraj omenjeni simptomi.

SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE