Košarica
V košarici ni izdelkov.

BLOG

[ivory-search id="49646" title="Default Search Form"]

Recepti

Beljakovinska bela kava z bučo ( »pumpkin spice latte«)
Jesen nam poleg čudovitih oranžno-rumenih barv postreže tudi z bučami, ki jih lahko uporabimo na 1001 način. Iz njih lahko naredimo bučno miso juho, bučno pito, bučne muffine ali belo kavo z bučo. Sliši se morda nekoliko nenavadno, a verjetno ste že slišali za slavni ameriški pumkin spice latte?
Če ste velik ljubitelj palačink, a hkrati želite bolj zdravo, hranilno različico puhastih beljakovinskih palačink, vas spodbujam, da vanje vmešate bučni pire ali naribate korenček. Te palačinke so tako dobre, da jih bodo jedli tudi tisti otroci, za katere od strank pogosto slišim, da ne marajo zelenjave.
Čas praznikov in buč je tu. Če imate ta vikend čas, poskusite s tem preprostim receptom. Buča in čokolada sta odlična kombinacija v tem receptu, ki ga lahko v nekaj minutah preizkusite tudi sami. Ti muffini so sočni, brez jajc in mleka, sladki, čokoladni koščki pa dodajo piko na i, da je okus še bolj poln.
Veš, kako poskrbeti za dobro regeneracijo po telesni vadbi? Ker lahko intenzivni trening (sploh z utežmi) povzroči mikro poškodbe na mišicah, je smiselno in bistvenega pomena, da po vadbi telesu zagotovimo dovolj aminokislin, ki poskrbijo za regeneracijo in vzdrževanje mišične mase.
Vsi smo že slišali za brownije, manj poznani pa so blondniji- kolački, ki so jim sicer podobni v teksturi, po barvi pa so svetlejši (od tod tudi izhaja njihovo simpatično poimenovanje). Tokrat z vami delimo recept za dišečo izvedbo blondijev s krasno jesensko noto, ki jo lahko dosežemo tudi brez vsakršnega dodajanja olja ali sladkorja.
Rižev narastek je jed naših babic. A to seveda ni klasičen babičin recept, saj je prilagojen tako, da ga lahko brez vsakršne slabe vesti poješ za zajtrk, tudi če se prehranjuješ vegansko. Kljub prilagoditvam, ki v resnici še poenostavijo postopek priprave, pa je končni rezultat po okusu še vedno zelo podoben originalu.
Višnjev kolagenski drobljenec (ali ang. crumble) je sladica, ki je sestavljena iz dveh plasti: hrustljavo zapečenih ovsenih kosmičev z mandljevo moko in višnjami ter svežega jogurta. Neja je drobljencu pričarala poseben okus po slani karameli s Sunwarrior Kolagenskimi gradniki.
Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Tako kot vse ostalo, tudi lase hranimo od noter navzven. Posebej ob menjavi letnih časov jim bo kura z vsakodnevnimi takimi kašicami zelo koristila, svojo hvaležnost pa bodo s hitrejšo rastjo in večjim sijajem vaši lasje izkazali že par tednov po njej.
Jesen na krožniku nam pričarajo prav buče, ki se vrhunsko obnesejo tako v slanih kot sladkih jedeh. V tej jesenski smuti skledi navdušujejo ne le z barvo, ampak tudi z okusom. Že po čudoviti oranžni barvi lahko sklepamo, da so buče dober vir beta karotena (vitamina A).
Ta panna cota je brez mlečnih izdelkov, narejena iz kokosovega mleka in probiotikov. Je izredno rahla, rahlo prebavljiva, brez glutena in rafiniranega sladkorja. Zelo okusna jesenska sladica.
Cmoki so jed h kateri lahko pristopamo tudi na mnogo bolj polnovreden način, kot smo ga vajeni. Svoje cmoke pripravljam iz le 3 sestavin: krompirja, ovsenih kosmičev in poljubnega sezonskega sadja. No, za piko na i, sem jih na koncu, namesto v klasičnih drobtinah, povaljala v mešanici kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu- ta prispeva živahno barvo + čudovita hranila, ki pomagajo k lepši in bolj žareči koži.
Osvežilne poletne lučke s tropskim pridihom za vroče poletne dni, ki vas bodo presenetile s svojim izjemnim okusom, saj so polna beljakovin, hkrati pa tudi ostalih gradnikov za kolagen. Okus ananasa in mete pa jim data osvežilno tropsko noto. Vsebuje samo 5 glavnih sestavin in zadostno mero beljakovin za popolno dopoldansko ali popoldansko malico. Priporočamo 2 lučki na osebo.
Obožuješ karamelne bonbončke tako kot jaz? Pa mousse-aste teksture, čokoladne namaze, vse vrste krem in sladoledov? Potem poskusi tole bombo, kombinacijo vsega naštetega. Jaz sem si jo privoščila kar v okviru kosila, po tem, ko sva z Markom pojedla enolončnico. Kdaj pac pase tudi tako :)
Kremast, bananin sladoled z rastlinskimi proteini in slano karamelo.Tak sladoled bi bil lahko na jedilniku vsak dan. V zamrzovalniku imejte vedno na voljo polno posodo zamrznjenih banan, zato je njegova priprava res hitra, rezultat pa tako božansko kremast. Vsebuje samo polnovredne zdrave sestavine. Vsi, ki ste vsak dan športno aktivni in vam po napornem treningu paše velika skodelica sladoleda, poskusite s tem preprostim receptom.
Začelo se je pravo poletje! V tej vročini se prileže dober sladoled. Zakaj ga ne bi naredili kar iz avokada? Avokado je eden najboljših načinov, da zaužijemo zdrave maščobe. Preberite, zakaj ga je dobro uživati in preizkusite recept za ta kremast poletni sladoled. Avokado je poln zdravih maščob, vitaminov in mineralov. Uživanje dobrih maščob iz avokada izboljša tudi zdravje kože, las, sklepov in krepi delovanje možganov ter izboljšuje razpoloženje.
Zdrav beljakovinski kruh brez glutena, ki ne redi. Nasiten, okusen, bogat z vlakninami in odličen za dobro prebavo. Ta kruh priporočam vsem, ki vas običajen kruh napihuje. Primeren je tudi v času hujšanja, saj boste po njem še dolgo siti.
Matcha je vrsta v prah zmletega japonskega zelenega čaja. V receptu je Monika uporabila Matcho Focus, ki je visoko kakovostna matcha (ceremonial grade), primerna za prave japonske obrede.  Pri matchi Focus lahko občutite umami okus. Ima visoke vrednosti kofeina in tudi antioksidantov. Matcha vas bo sprostila in pomirila, hkrati pa ohranjala vašo pozornost.
Zamrznjen jogurt ali “froyo”, obogaten z vanilijevimi proteini in posut s hrustljavo granolo ter svežim jagodičevjem, je super posladek za te tople pomladne dni. Priprava je res super enostavna, prav tako pa lahko sestavine recepta preštejemo kar na prste ene roke. Ker gre za zamrznjeno sladico, pa jo lahko seveda naredite v večjih količinah in jo imate vedno pri roki, ko se vam prileže nekaj osvežilnega, hranljivega in sladkega.
Majceno je vedno bolj ljubko. Pa naj si gre za dojenčke, mladičke ali mini sladičke. Saša je pripravila okusen in zdrav recept za Fit tiramisu, ki si ga lahko doma pripravimo na hitro. In popolnoma brez sladkorja je! Ne, ne gre za tisto slastno original verzijo, za katero trenutno niti nimam na zalogi sestavin, ampak za tak Foodiva kompromis, ki pa vseeno zadovolji borbončice. Pa še več jih lahko poješ.
Ta veganska pita je zadnje čase moje najljubše kosilo, malica ali večerja. Jedla bi jo lahko kadarkoli v dnevu. Tako dobra, sočna, a hkrati brezgrešna, da si jo lahko privoščite tudi v času hujšanja. Ker vsebuje tofu, ki je odličen vir beljakovin in hkrati veliko zelenjave, jo zlahka vključite v vaš dietni jedilnik.
Si tudi ti na lovu za preprosto idejo, kako se v toplih dneh hkrati ohladiti in posladkati na zdrav način? Neja je pripravila preprost, a nadvse osvežilen in okusen recept za sadni beljakovinski “milkshake”. Najboljše pri tem pa je, da si lahko pričaraš kar tri različne okuse napitkov hkrati, saj se okusi med sabo odlično nadgrajujejo. Recept je kljub svojemu imenu popolnoma veganski in tako primeren za vse, ki v svojo prehrano ne vključujete mleka.
Osvežilna in preprosta sladica za poletne dni, ki vas bo nasitila, saj je polna beljakovin. Proteinski mocha tiramisu je enostavnejši način priprave klasičnega tiramisuja. Vsebuje samo 6 sestavin in več kot 20g beljakovin na porcijo.
Če nimate časa, da bi si pripravili cheesecake oz. (vegansko) pito, a si vseeno želite te hrustljave skorjice in božanske kreme, si jo lahko pripravite 1, 2, 3 kar v kozarčku! Krema je čudovitega in svežega okusa, ki ji ga dajejo gozdni sadeži, ta okus pa dodatno še poudarijo Sunwarrior beljakovine v prahu z okusom jagodičevja.
Priljubljena italijanska sladica iz sveže kuhane kave, v obliki nadvse hranljivega zajtrka. Tokrat brez dodanih sladkorjev, a obogateno z beljakovinami ter še vedno polnega kavnega in čokoladnega okusa. Prednost te kaše je, da si jo pripraviš že zvečer in zjutraj samo še uživaš v sladki, a nadvse zdravi Tiramisu ovseni kaši.
Ko naša prehrana ni najbolj optimalna in želimo svojemu telesu zagotoviti malce več hranil in se počutiti kar se da dobro, si mi najraje pripravimo sadno-zelenjavni smuti. Tako si na okusen in učinkovit način zagotovimo dovolj (in še več) zelenjave, sadja, vlaknin, vitaminov in mineralov, ki bi jih sicer mogoče težko pojedli čez dan.
Kakšen obrok si pripraviti, da bo ta zadovoljil po potrebah, ki jih ima naše telo po telesni vadbi? Proteinsko ovseno kašo! Zaradi kombinacije polnovrednih ogljikovih hidratov in beljakovin taka jed predstavlja odličen obrok, ki pa ga zaradi njenega čudovitega okusa lahko jemo tudi kar namesto sladice.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

E-NOVICE