Košarica
V košarici ni izdelkov.

BLOG

Recepti

Izzivi starševstva niso mačji kašelj: Saša si zato dovoli potarnati, se nasloniti na najbližje, potem pa si hitro poiskati nekaj, kar jo dvigne. Ja, tudi čokolada pomaga vsaj za tistih par minut. In s tem navdihom “comfort food-a” je nastala tudi ta kremna bomba, ki ne zadovolji le brbončic, ampak tudi nasiti.
Katarina Miklavc, mag. prehrane v kratkem video posnetku predstavlja ključne lastnosti beljakovin. Kaj so beljakovine, zakaj jih potrebujemo in koliko jih potrebujemo zaužiti dnevno, kakšna je njihova vloga v našem telesu in v katerih živilih jih najdemo? Predstavitev presnih ekoloških beljakovin Sunwarrior in recepti za uporabo beljakovin v jedeh.
Obožuješ karamelne bonbončke tako kot jaz? Pa mousse-aste teksture, čokoladne namaze, vse vrste krem in sladoledov? Potem poskusi tole bombo, kombinacijo vsega naštetega. Jaz sem si jo privoščila kar v okviru kosila, po tem, ko sva z Markom pojedla enolončnico. Kdaj pac pase tudi tako :)
Tako kot vse ostalo, tudi lase hranimo od noter navzven. Posebej ob menjavi letnih časov jim bo kura z vsakodnevnimi takimi kašicami zelo koristila, svojo hvaležnost pa bodo s hitrejšo rastjo in večjim sijajem vaši lasje izkazali že par tednov po njej.
Jesen na krožniku nam pričarajo prav buče, ki se vrhunsko obnesejo tako v slanih kot sladkih jedeh. V tej jesenski smuti skledi navdušujejo ne le z barvo, ampak tudi z okusom. Že po čudoviti oranžni barvi lahko sklepamo, da so buče dober vir beta karotena (vitamina A).
Višnjev kolagenski drobljenec (ali ang. crumble) je sladica, ki je sestavljena iz dveh plasti: hrustljavo zapečenih ovsenih kosmičev z mandljevo moko in višnjami ter svežega jogurta. Neja je drobljencu pričarala poseben okus po slani karameli s Sunwarrior Kolagenskimi gradniki.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Recept za spodnje ovsene palačinke je dober že sam po sebi, v kombinaciji s čokoladnim polnilom, pa postanejo vrhunske. Seveda smo tudi k tem palačinkam pristopili v našem slogu z zdravimi sestavinami, da lahko sladkanje poteka brez slabe vesti.
Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ko se zunanje temperature povzpnejo v nebo, vsakomur zadiši sladoled. In če se ti ne ljubi do trgovine, te bo rešil tale leden “sorbet” iz 4 sestavin, ki je krasen način za porabo sočnega poletnega sadja. S kombinacijo rastlinskih proteinov Sunwarrior pa je lahko ta ledena osvežitev super obrok po športni aktivnosti. Pomagala ti bo pri regeneraciji in podaljšala sitost po obroku.
Palačinke na malce drugačen način! Ta recept za palačinke ni poseben samo zato, ker vključuje okusne rastlinske beljakovine Sunwarrior, ampak tudi zato, ker palačinke niso narejene z moko, ampak tsampo. Se sprašuješ kaj je to tsampa? Tsampa je pražena ječmenova moka, ki so jo v preteklosti uživali že tibetanski menihi. V naši spletni trgovini najdeš tsampo iz slovenskega ječmena, ki je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi.
Malinine kokosove kroglice so odličen prigrizek za vroče poletne dni. Narejene so iz zdravih maščob indijskih oreščkov in mandljev ter kokosa, ki vas bo zagotovo popeljal v tropske kraje. Za svežino kroglic pa poskrbi malinina tsampa: pražena ječmenova moka, ki se odlično obnese za zajtrk namesto ostalih kaš ali pa kar tako, v obliki zdrave sladičke. Pripravite si jih vnaprej in jih vzemite s seboj na celodnevni izlet, kjer vas bodo kroglice zagotovo oskrbele s potrebno energijo in čudovitim okusom.
Zamrznjen jogurt ali “froyo”, obogaten z vanilijevimi proteini in posut s hrustljavo granolo ter svežim jagodičevjem, je super posladek za te tople pomladne dni. Priprava je res super enostavna, prav tako pa lahko sestavine recepta preštejemo kar na prste ene roke. Ker gre za zamrznjeno sladico, pa jo lahko seveda naredite v večjih količinah in jo imate vedno pri roki, ko se vam prileže nekaj osvežilnega, hranljivega in sladkega.
Si tudi ti na lovu za preprosto idejo, kako se v toplih dneh hkrati ohladiti in posladkati na zdrav način? Neja je pripravila preprost, a nadvse osvežilen in okusen recept za sadni beljakovinski “milkshake”. Najboljše pri tem pa je, da si lahko pričaraš kar tri različne okuse napitkov hkrati, saj se okusi med sabo odlično nadgrajujejo. Recept je kljub svojemu imenu popolnoma veganski in tako primeren za vse, ki v svojo prehrano ne vključujete mleka.
Matcha je vrsta v prah zmletega japonskega zelenega čaja. V receptu je Monika uporabila Matcho Focus, ki je visoko kakovostna matcha (ceremonial grade), primerna za prave japonske obrede.  Pri matchi Focus lahko občutite umami okus. Ima visoke vrednosti kofeina in tudi antioksidantov. Matcha vas bo sprostila in pomirila, hkrati pa ohranjala vašo pozornost.
Kinder sladica v kozarcu je pripravljena iz čokoladne kreme, prelite z zdravo “karamelo” in stopljeno temno čokolado, ter hrustljavimi praženimi lešniki po vrhu. Če se že bere božansko, je to zato, ker tudi je! Dodaten plus pa je sila nezahtevna priprava.
Če pojeste premalo zelenjave in beljakovin ter nimate idej, kako bi jih vključili v svojo prehrano, bo ta recept kot nalašč za vas: vsebuje tako korenje kot tudi čičeriko in beljakovine v prahu. Primerna je za vse, ki ne uživajo glutena, hvaležno pa vam bo tudi črevesje, saj so polpeti bogati z vlakninami.
Ko te bo naslednjič premamil priljubljen italijankski okus “Stracciatella”, si ga lahko privoščiš v obliki zdravega zajtrka! Kombinacija zamrznjenih banan, vanilijevih beljakovin v prahu in koščki kakavovih zrn te bodo popeljali v poletne dni, ko si na vroč dan privoščimo kepico najljubšega sladoleda: tokrat pa ga lahko uživaš kar udobju svojega doma, v obliki samih polnovrednih sestavin.
Če nimate časa, da bi si pripravili cheesecake oz. (vegansko) pito, a si vseeno želite te hrustljave skorjice in božanske kreme, si jo lahko pripravite 1, 2, 3 kar v kozarčku! Krema je čudovitega in svežega okusa, ki ji ga dajejo gozdni sadeži, ta okus pa dodatno še poudarijo Sunwarrior beljakovine v prahu z okusom jagodičevja.
Priljubljena italijanska sladica iz sveže kuhane kave, v obliki nadvse hranljivega zajtrka. Tokrat brez dodanih sladkorjev, a obogateno z beljakovinami ter še vedno polnega kavnega in čokoladnega okusa. Prednost te kaše je, da si jo pripraviš že zvečer in zjutraj samo še uživaš v sladki, a nadvse zdravi Tiramisu ovseni kaši.
Ste se že kdaj preizkusili v peki kruha? Če se vam je ta vedno zdela prezahtevna, imamo za vas odličen recept: beljakovinski kruhek, pripravljen brez gnetenja, pri katerem potrebujete samo malce več časa. Poseben postopek priprave tega kruhka pripomore k temu, da je ta hrustljav in elastičen, kljub uporabi polnozrnate moke in izogibanju vsakršnega olja.
Pred vami je malo drugačen recept za pustne krofke. Recept je primeren za vse, ki si želite lahko in okusno alternativo klasičnim, mastnim in kaloričnim krofom. Spodnji krofki ne vsebujejo glutena, mlečnih izdelkov in maščobe. Prav zaradi tega imajo malo kalorij in so lahko prebavljivi.
Rižev narastek je jed naših babic. A to seveda ni klasičen babičin recept, saj je prilagojen tako, da ga lahko brez vsakršne slabe vesti poješ za zajtrk, tudi če se prehranjuješ vegansko. Kljub prilagoditvam, ki v resnici še poenostavijo postopek priprave, pa je končni rezultat po okusu še vedno zelo podoben originalu.
Danes sem, nekoliko nostalgična, poustvarila okus čokoladnih pralin s samimi polnovrednimi sestavinami. Večina doma narejenih kroglic bazira na obilici datljev, kar pa zame zaradi nosečniške sladkorne, ne pride poštev. Te čokoladno-lešnikove praline so zato praktično brez sladkorja, vsebujejo pa kompleksne ogljikove hidrate, zdrave maščobe in beljakovine.
Malinovi kolački z rdečerozasto sredico … kdaj, če ne ravno na valentinovo - dan ljubezni in zaljubljencev. Presenetite svoje najbližje in jim izkažite svojo pozornost in ljubezen v obliki teh prikupnih kolačkov. S svojo nežnostjo in sadno notranjostjo bodo očarali vsakogar.
Največji čar te pečene ovsene kaše je, da se ti zdi, kot da zajtrkuješ borovničevo pecivo, v resnici pa dan začenjaš na najboljši možen način - z nadvse zdravim in hranljivim zajtrkom.
Če si ljubitelj-ica kokosa, potem se zagotovo le s težavo upreš kokosovim kroglicam. Da pa ti prihranim muke, sem zate pripravila recept za zdravo in hranljivo proseno kašo, ki po okusu spominja na vsem dobro poznane kokosove kroglice.
Le kdo ne pozna pesmi “Jagode in čokolada …”? Ob slednji kombinaciji živil zares težko ostanemo ravnodušni: pa naj si bo to zaradi čudovite barve, ki jo dajejo jagode ali pa zaradi odličnega okusa, ki ga ponuja ta beljakovinska sladica. Beljakovinski puding z vročimi jagodami bo zares popestril hladne zimske dni in vas dodobra pogrel. Priprava pudinga je super enostavna, zanj pa potrebujete le minimalno število sestavin. Njegov izgled bo zagotovo očaral čisto vsakega!
Upam si trditi, da je recept za tale puding iz zgolj 5 preprostih, a kvalitetnih sestavin po okusu res neverjetno podoben »Monteju,« ki se ga marsikdo izmed nas spomni še iz svojih otroških dni.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.