Košarica
V košarici ni izdelkov.
Izotonične poletne lučke

Izotonične poletne lučke

Naravi je uspelo kar 95% sadeža napolniti z vodo, preostale sestavine so: sladkorji, beljakovine in vlaknine, minerali in vitamini. S 100 g lubenice zaužijemo le 30 kcal.

Pa naj bo lubenica sadež ali zelenjava. Bolj, ko jo proučujejo, več pozitivnih učinkov ugotavljajo. Pomaga namreč odvajati vodo iz telesa in je odličen vir likopena, ki kot poznan antioksidant zmanjšuje tveganje za nastanek raka prostate ter bolezni srca in ožilja. Pravijo, da ni samo poletna osvežitev ampak pravi melem za celice, kajti sok lubenice se porazdeli po celem telesu ter vstopi v tkiva in celice ter jih hladi in hrani. 

Lubenica v sebi skriva veliko vitamina A, vitamina C ter vitamina B6, ki ga telo potrebuje za nastajanje možganskih kemikalij, kot so seratonin, melatonin in dopamin. Vsebuje tudi veliko likopena, eno izmed ključnih snovi v boju proti srčnim boleznim.

Je polna elektrolitov, skupaj z dodanim magnezijem pa je lahko prava izotonično- elektrolitska poletna doza, ki vam bo zagotovila vse minerale v vročih poletnih dneh.

Recept

Sestavine:

  • 4 lončke lubenice
  • polovica stisnjene limete
  • 1 kapalka 4 ml magnezijevega klorida
  • nasesekljani listi mete 

Priprava:

  1.   stisnemo sok iz lubenice v sokovniku ali jo zmiksamo v mikserju in precedimo
  2.   narežemo metine lističe
  3.   stisnemo limeto v sok s pomočjo sokovnika ali ročnega ožemalnika
  4.   vse sestavine dobro premešamo in dodamo 1 polno kapalko magnezijeva v tekočini
  5.   napolnimo modelčke za lučke in zamrznemo za nekaj ur

Dober tek!

Recept pripravila: Katarina Katanec, video recept najdete tukaj.

Vir besedila: mojezdravje.net, slike: lasten arhiv

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.