Košarica
V košarici ni izdelkov.

Poletni pina colada »kolagenski« sladoled

Poletni pina colada »kolagenski« sladoled

Osvežilne poletne lučke s tropskim pridihom za vroče poletne dni, ki vas bodo presenetile s svojim izjemnim svežim okusom, hkrati pa so polne beljakovin in ostalih gradnikov za kolagen. Okus ananasa in mete pa dodata osvežilno in tropsko noto.  Vsebuje samo 5 glavnih sestavin in zadostno mero beljakovin za popolno dopoldansko ali popoldansko malico. Priporočamo 2 lučki na osebo.

Sestavine za 6 lučk:

Priprava:

  1.  Vse sestavine razen mete zmešamo v blenderju v gladko sladoledno maso.
  2.  Maso prelijemo v modelčke za lučke. 
  3.  Na vsako lučko (lahko) položimo metin list. 
  4.  Postavimo v zmrzovalnik za nekaj ur in potem serviramo. 

Oglej si video recept in postopek priprave tukaj.

Pripravila: Katarina Katanec, mag. inž. prehrane

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.