-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Rižev proteinski narastek z jabolki
Rižev narastek je jed naših babic. A to seveda ni klasičen babičin recept, saj je prilagojen tako, da ga lahko brez vsakršne slabe vesti poješ za zajtrk, tudi če se prehranjuješ vegansko. Kljub prilagoditvam, ki v resnici še poenostavijo postopek priprave, pa je končni rezultat po okusu še vedno zelo podoben originalu.
Sestavine (za 2 osebi):
- 500 ml rastlinskega mleka iz Mimy ovsene osnove
- 125 g arborio riža
- 50 g nasekljanih datljev
- ½ žličke soli
- 1 žlica proteinov Sunwarrior Classic Plus z okusom vanilije
- 1 žlica sveže limonine lupinice
- 2 jabolki
Postopek:
- Rastlinsko mleko segrejemo do točke vretja, nato pa mu dodamo riž, nasekljane datlje in sol ter kuhamo dokler se riž ne zmehča (približno 15 minut).
- Ko je riž kuhan, vanj vmešamo limonino lupinico in vaniljeve proteine. Nato vsebino iz lonca prelijemo v rahlo namaščen pekač, po vrhu pa posujemo z naribanimi (ali na trakce narezanimi) jabolki in po želji mandljevimi lističi.
- Pečemo približno 40 minut na 180 °C. Ko je pečeno pa počakamo še kakšnih 10 minut, da se rižev narastek nekoliko ohladi in ga bomo lažje prestavili na krožnik.
Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/