Košarica
V košarici ni izdelkov.

Rižev proteinski narastek z jabolki

Rižev proteinski narastek z jabolki

Rižev narastek je jed naših babic. A to seveda ni klasičen babičin recept, saj je prilagojen tako, da ga lahko brez vsakršne slabe vesti poješ za zajtrk, tudi če se prehranjuješ vegansko. Kljub prilagoditvam, ki v resnici še poenostavijo postopek priprave, pa je končni rezultat po okusu še vedno zelo podoben originalu. 

Sestavine (za 2 osebi): 

Postopek:

  1. Rastlinsko mleko segrejemo do točke vretja, nato pa mu dodamo riž, nasekljane datlje in sol ter kuhamo dokler se riž ne zmehča (približno 15 minut). 
  2. Ko je riž kuhan, vanj vmešamo limonino lupinico in vaniljeve proteine. Nato vsebino iz lonca prelijemo v rahlo namaščen pekač, po vrhu pa posujemo z naribanimi (ali na trakce narezanimi) jabolki in po želji mandljevimi lističi. 
  3. Pečemo približno 40 minut na 180 °C. Ko je pečeno pa počakamo še kakšnih 10 minut, da se rižev narastek nekoliko ohladi in ga bomo lažje prestavili na krožnik.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.