Košarica
V košarici ni izdelkov.

proteinska-tiramisu-ovsena-kasa

Proteinska Tiramisu “čeznočna” ovsena kaša

Priljubljena italijanska sladica iz sveže kuhane kave, v obliki nadvse hranljivega zajtrka. Tokrat brez dodanih sladkorjev, a obogateno z beljakovinami ter še vedno polnega kavnega in čokoladnega okusa.

Prednost te kaše je, da si jo pripraviš že zvečer in zjutraj samo še uživaš v sladki, a nadvse zdravi Tiramisu ovseni kaši.

Sestavine:

proteinska-tiramisu-ovsena-kasa-1

Postopek:

1. V skodelici najprej skupaj zmešamo ovsene kosmiče in čokoladne proteine. Dodamo jim zmečkano banano, rastlinsko mleko, kokosov jogurt in kavo. Ponovno premešamo, nato pa skodelico postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur ali najbolje kar čez noč. 

2. Zjutraj čez kašo premažemo še 200 g kokosovega jogurta in vse skupaj potresemo z nekaj 100% kakava. Po vrhu se res krasno podajo tudi kakavova zrnca.

proteinska-tiramisu-ovsena-kasa-2

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.