Košarica
V košarici ni izdelkov.

BLOG

[ivory-search id="49646" title="Default Search Form"]

Članki

Movember: moški, poskrbite za svoje zdravje
Ko nastopi mesec november, ne moremo mimo pomembnega gibanja, imenovanega movember, ki je že skoraj 20 let posvečen ozaveščanju o zdravju moških. Gibanje movember spodbuja moške k preventivnim ukrepom in delovanjem za dobrobit njihovega zdravja.
Cink je mikrohranilo, ki ga naš imunski sistem in telo potrebujeta, da lahko učinkovito delujeta. Igra vlogo pri presnovi makrohranil, imunski funkciji in podpira normalno rast in razvoj človeškega telesa od rojstva dalje. Je pogosto spregledan in podcenjen element, zato je prav, da poskrbimo za čim večji vnos s cinkom bogatih živil.
Cink ni ravno prvi mineral, na katerega pomislimo, ko govorimo o pomanjkanju hranil, vendar je esencialen mineral, ki ga je v današnjem času v prsti premalo, zaradi česar obstaja verjetnost, da ga v telo vnesemo premalo.
Superge, tekaška steza in/ali narava so zagotovo najbolj pomemben trojček za dobro pripravljenost in maksimalno uživanje v teku. Čeprav je kondicijska pripravljenost najboljši napovednik našega rezultata, pa lahko neustrezna prehrana v dnevih pred in na dan samega dogodka, bistveno poslabša naš tekmovalni rezultat.
Jeseni dnevi postajajo krajši in noči vse daljše. Na poti v in iz službe nas večinoma spremlja že tema. Sonce vidimo bolj ali manj le skozi službena okna, mnoge zimske dni, ko nas objemata sivina in megla, pa tudi takrat ne. In vse to nosi svoje posledice.
Vitamin D, imenovan tudi sončni vitamin, naša koža tvori, ko smo direktno izpostavljeni sončnim žarkom. Za njegovo tvorjenje je potreben zunanji vpliv UVB žarkov, nekaj pa ga je možno zaužiti tudi preko hrane. D vitamin se v končni fazi spremeni v izjemno pomemben hormon, iz zgodovinskih razlogov pa ga še vedno uvrščamo med vitamine.
Ko izbiramo živila, je vedno najboljše, da izberemo sezonska, saj bomo tako prejeli kar največ hranil in koristnih snovi za telo. Zakaj je temu tako se mogoče sprašujete? Sezonska živila so obrana na vrhuncu svoje zrelosti in tako vsebujejo kar največ možno hranilnih snovi. Ta živila so načeloma tudi cenovno bolj dostopna in sveža.
Najbrž že veste, da so beljakovine zelo pomembne za naš organizem. A na tem mestu se vam mogoče (kot najbrž še marsikomu) poraja vprašanje, koliko bi jih dnevno morali zaužiti? Povsem razumljivo, saj vprašanje ni tako enostavno, kot se mogoče sprva zdi.
Zakorakali smo v čas prehladov in gripe, ko se nam zdi, da je le vprašanje časa, kdaj bomo zboleli ali pa se vsaj prehladili. Vendar z dobrim in okrepljenim imunskim sistemom ni nujno, da je temu tako. Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko zmanjšamo možnost bolezni in s katerimi ohranimo dober imunski sistem tja do pomladi, ko se vse spet ogreje.
Poletni dopust je čas za sprostitev, oddih in ustvarjanje lepih spominov. A če nismo dovolj previdni, nam te čudovite dni lahko pokvar nevšečnost, ki ji pravimo okužba sečil. Da bodo dopustniški dnevi potekali čim bolj umirjeno, z vami spodaj delimo tri rešitve, ki vam lahko na naraven in preprost način pomagajo, da okužbo sečil lažje obvladate oz. se ji popolnoma izognete.
Razpis za prosto delovno mesto – oblika zaposlitve polovični delovni čas, študentsko delo ali preko s.p. Pri Superhrani iščemo novo sodelavko oz. sodelavca!  Si to mogoče ravno ti? Potem nujno beri naprej!
Kreatin je priljubljeno prehransko dopolnilo, ki je pogosto preučevano zaradi svoje sposobnosti izboljšanja mišične moči in zmogljivosti, zaradi česar lahko močno prispeva k boljšemu športnemu napredku. Nedavne raziskave pa še kažejo, da ima lahko kreatin pomembno vlogo tudi pri podpori zdravja žensk, natančneje pri uravnavanju menstrualnega cikla.
Kaj pa je vam najprej prišlo na misel ob frazi prehranske škarjice?  Gre za škarje, ki zmanjšajo vsebnost kalorij v živillu? Ali pa so to škarje, s katerimi oblikuješ prav posebne oblike iz različne zelenjave in sadja? Ne, nič od tega! Dejansko jih najdete v svojem prebavnem traktu. Že veste, o čem govorim?
Januar je zaznamovan z novoletnimi zaobljubami in željami po spremembah življenjskega sloga. Ljudje si zadajo, da bodo v svoje življenje vnesli več gibanja, več kvalitetnega spanca, imeli bolj zdrave prehranjevalne navade in posledično tudi izgubili kak kilogram. A vse prevečkrat se v tej želji po bolj vitki postavi zatekajo k nezdravim rešitvam, ki obljubljajo hitro izgubo kilogramov.
Mesec januar je mesec novih začetkov, ko lahko pričnemo z novimi navadami. Če kaj spremljaš medije ali pa socialna omrežja oz. si se mogoče sam/a lotil/a tega izziva, si zagotovo že slišal/a za Veganuar!
Recept za okusno matcha panna cotto iz zelenega čaja, prelita z malinami. Ta sladica je čisto brez rafiniranega sladkorja, brez mlečnih izdelkov in tudi brez želatine. Je popolnoma veganska in obljubimo, da je veliko bolj okusna od tradicionalne. Popolna sladica za silvestrovo.
Blagovna znamka Vivo Life že od leta 2019 ne sledi pravilom črnega petka in so namesto tega ustvarili lasten razlog za nižanje cen in akcijske ponudbe. In ker njihovo filozofijo delimo tudi v našem podjetju, smo se odločili, da letos tudi mi praznujemo Zeleni petek, ki je zasnovan za zaščito ljudi, planeta in vaših dohodkov.
Glavoboli so v današnjem času postali že taka stalnica, da o njih niti več ne govorimo in tarnamo. Verjetno ima večina od nas v torbici ali nekje pri roki vedno na zalogi kakšen lekadol ali aspirin, ki ga lahko priročno vzamemo, ko nas sredi delovnega dne napade zoprna bolečina.
Sklepi nam omogočajo gibanje – hojo, tek, plavanje, telovadbo, vsakodnevna gospodinjska opravila, delo za računalnikom, uporabo naših pametnih telefonov in udobno sedenje. Sklepe potrebujemo, da uživamo in živimo življenje.
Jesenski recept za protivnetni napitek za obnovo kolagena, ki nam bo pričaral popolno jutro ali večer. Zlato mleko je dobilo ime po svoji rumeni barvi, ki mu ga daje kurkuma. Je izredno zdravilni napitek za vse, ki si želite okrepiti jetra, poskrbeti za zdrave sklepe in dobro prebavo ali pa se želite z njim le pogreti in si pričarati čudovit večer.
Področje naravnih zdravilnih učinkovin je zelo široko in zahtevno, vendar je za potrebe domače lekarne dovolj, da spoznamo in osvojimo le nekaj osnovnega znanja. Prav tako ni nujno, da se vsega naučimo naenkrat. Začnimo počasi in z manj zahtevnimi ter pogostejšimi zdravstvenimi stanji, kot je na primer boleče grlo ali prehlad. Sledimo spodnjemu seznamu in čez čas bomo postopoma zgradili svojo dobro založeno domačo lekarno.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

E-NOVICE