-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: +386 40 525 583
BLOG
Menu
- 03
- Maj
Prebrano tolikokrat:
68
V zadnjih mesecih se iz dneva v dan soočamo z velikim številom naraščajočih stroškov za logistiko in nabavne cene izdelkov , proizvajalci pa za surovine in embalažo. Zato žal ne bomo mogli ostati izjema v panogi, ki že mesece povečuje prodajne cene, saj se zaradi razmer na domačem in svetovnih trgih povišanju prodajnih cen v celotni panogi ni mogoče izogniti.
- 16
- Feb
Prebrano tolikokrat:
83
Prva in najboljša hrana za novorojenega dojenčka je seveda materino mleko. V Sloveniji se v zadnjih letih zelo vzpodbuja dojenje, saj se je prepoznalo, kako pomemben vpliv ima dojenje na otrokov razvoj. Ključnega pomena je dojenje znotraj prve ure po rojstvu, torej v t.i. zlati uri po porodu. Dokazano je, da obstaja povezava med uspešnostjo dojenja v kasnejših mesecih otrokovega življenja, če se dojenček uspe podojiti znotraj prve zlate ure.
- 20
- Jan
Prebrano tolikokrat:
390
Mleko, ki se proizvaja v dojkah v prvih dneh po porodu, imenujemo kolostrum ali mlezivo. Iz dojk se izloča nekje tri do štiri dni. Po tem obdobju se začne izločati t.i. prehodno mleko in nato zrelo mleko, ki se od mleziva zelo razlikujeta. Posebnost mleziva ni samo drugačna hranilna sestava, temveč tudi značilna zlato rumena barva. Ali veste, zakaj je temu tako?
- 20
- Jan
Prebrano tolikokrat:
381
Vita je podpornica zdravega življenjskega stila, k čemur spadajo redni treningi in uravnotežena prehrana. Proteini Sunwarrior Clean Greens so njen najljubši način, da v prehrano vnese večjo količino proteinov. Raznolika prehrana je osnova zdravega življenja, a če imaš aktivno življenje, kot ga ima Vita, so kvalitetni proteini več kot zaželeni.
- 30
- Jun
Prebrano tolikokrat:
853
Porast kroničnih nenalezljivih bolezni je iz leta v leto bolj zaskrbljujoč. Naraščajoče število primerov s tovrstnimi boleznimi postavlja medicino pred nove izzive in zahteva iskanje novih drugačnih načinov zdravljenja. Kot ena izmed obetavnih smeri se je izkazalo zmanjševanje kroničnega vnetja z uporabo naravnih zdravil, med katere spada tudi fulvična kislina.
- 30
- Jun
Prebrano tolikokrat:
393
Fulvična kislina je skupek različnih sestavin, poznanih kot zemeljske substance, ki so stranski proizvod razkroja organskih snovi, ki ga nenehno opravljajo mikroorganizmi v prsti. Alternativna medicina in sodobne raziskave kažejo, da lahko fulvična kislina modulira imunski sistem, vpliva na oksidativno stanje celic, pomaga pri hitrejši absorpciji hranil in izboljša delovanje prebavnega trakta.
- 10
- Jun
Prebrano tolikokrat:
723
Že 8. tradicionalni dogodek Vikend Zate, ki se je odvijal v mesecu juniju, smo preživeli v družbi pozitivne energije izjemnih žensk - zvestih vadečih Alenke Košir, ki vsako leto na morju organizira oddih za sprostitev. Na povabilo Alenke smo se odzvali z degustacijo Sunwarrior napitkov in predavanja o beljakovinah. Naša sodelavka Katarina Katanec je že v petek popoldan za vse udeleženke pripravila poučno predavanje o vlogi in pomenu beljakovin za mladosten videz in regeneracijo telesa.
- 03
- Jun
Prebrano tolikokrat:
778
Po definiciji so probiotiki živi mikroorganizmi, ki ob zaužitju v zadostni količini dokazano ugodno učinkujejo na zdravje. Preprosteje so to tiste »dobre« in koristne bakterije, ki pomagajo pri vzdrževanju zdrave in optimalne črevesne mikrobiote in posledično črevesja. Med probiotiki najpogosteje najdemo mlečno kislinske bakterije iz rodu Lactobacillus iz Bifidobacterium, uporabljajo pa se tudi druge bakterije in kvasovke. Probiotični mikroorganizmi so odporni proti želodčnemu soku in žolčnim kislinam, zato preživijo prehod skozi prebavila. Ko dosežejo debelo črevo, se tam namnožijo in blagodejno učinkujejo na zdravje.
- 12
- Maj
Prebrano tolikokrat:
3.218
Encimi so vrste aminokislin oz. beljakovin, ki delujejo kot katalizatorji (snovi, ki pospešujejo kemijske reakcije) in sodelujejo v skoraj vseh fizioloških procesih v telesu. Encime prepoznamo po svojih značilnih imenih, katerim je skupna končnica -aza oz. -aze. Znano je tudi, da encimi katalizirajo več kot 5000 biokemijskih vrst reakcij v telesu.
- 03
- Maj
Prebrano tolikokrat:
1.022
Ste se kdaj spraševali, katero prehransko dopolnilo zbrati, da boste za svoj denar dobili največ? Maščobe predstavljajo pomemben del prehrane, saj so nosilke v maščobi topnih vitaminov (A, D, E in K) poleg tega pa vnos določenih maščobnih kislin ugodno vpliva na zdravje ljudi. Vnos maščob naj bi po smernicah prehranjevanja znašal do 30 % celotne zaužite energije.
- 22
- Apr
Prebrano tolikokrat:
1.252
Številne kulture in religije so post uporabljale kot močno zdravilo za zdravljenje uma, telesa, duha in čustev. Kadar želimo izboljšati zdravje, se običajno ukvarjamo s prehranskimi vrednostmi hrane in številom obrokov. Kako pogosto pa pomislimo, da potrebuje naše telo tudi počitek od hrane?
- 22
- Apr
Prebrano tolikokrat:
10.661
Paraziti niso samo gliste, trakulje in drugi “črvi”. Tudi bakterije in virusi so lahko paraziti, na primer v primeru bakterijskega neravnovesja, pri katerem slabe bakterije prerastejo dobre bakterije (probiotike). Z različnimi paraziti prihajamo v stik ves čas, ker so povsod – na kljukah, tipkovnicah, straniščnih školjkah, v vodi, hrani, na posteljnini in oblekah.
- 13
- Apr
Prebrano tolikokrat:
2.512
Magnezij je eden najpomembnejših mineralov v našem telesu, saj je vključen v več kot 300 encimskih reakcij. Mineral je nujen za zdravje kosti, mišic in možganov ter sodeluje v različnih procesih v telesu, kot so: sproščanje energije pri presnovi, pomoč pri uravnavanju in nadzorovanju odziva na stres, ohranjevanje delovanja mišic in živcev, spodbujanje zdravega imunskega sistema in podpora bolj kakovostnemu spancu. S tako široko in zapleteno vlogo v telesu ni presenetljivo, da magnezij ponuja toliko neverjetnih koristi.
- 25
- Feb
Prebrano tolikokrat:
440
Smutiji so enostaven način, da v enem priročnem obroku zaužijete največ hranil. Dodate lahko celo vrsto sadja, zelenjave, kot so zamrznjene bučke ali cvetača, ter listnata zelenjava. Dodate lahko tudi zdrave maščobe in beljakovine iz chia, konopljinih ali lanenih semen.
- 25
- Feb
Prebrano tolikokrat:
645
Tudi če jemo čisto, polnovredno, rastlinsko prehrano, morda še vedno ne dobimo zadostne količine esencialnih hranil. V članku predstavljamo osnove veganskih dopolnil in zakaj jih je dobro vključiti v svojo prehrano.
- 12
- Feb
Prebrano tolikokrat:
1.387
Lean Meal nadomestek obroka je bil oblikovan s pomočjo strokovnjakov za prehrano z uporabo mikrohranil in superživil, ki pomagajo pri doseganju vaših ciljev glede uravnavanja telesne teže. Z izdelkom Lean Meal boste zaužili prava hranila in rastlinska superživila, ki so oblikovana v popoln rastlinski shake za pripravo slastnega smutija doma ali napitka za na pot!
- 12
- Feb
Prebrano tolikokrat:
1.076
Eno najpogostejših vprašanj, ki jih dnevno prejemamo od naših strank je: »Katere beljakovine/proteine v prahu naj izberem ?« Vsaka vrsta proteinov ima svoje lastnosti. Kateri od teh se ujemajo z vašim načinom življenja in okusom?
Spoznajte kateri so pravi za vas skozi naš novi vodič za proteine v prahu.
- 09
- Feb
Prebrano tolikokrat:
1.801
Srčne bolezni močno ogrožajo naše zdravje in so resen razlog za preplah. Bojimo se morskih psov, višine, klovnov in pajkov, vendar bi nas moralo veliko bolj prestrašiti dogajanje v naših žilah, saj so bolezni srca in ožilja najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji.
- 20
- Jan
Prebrano tolikokrat:
1.018
V tem članku z vami delimo še 4 pomembna hranila, ki jih nosečnice potrebujejo. Ko ženska izve, da je noseča, se ji takoj v mislih postavi milijon vprašanj, kako mora spremeniti svoj življenjski stil, da bo nudila otročičku kar se da ugodno okolje za zdravo rast in razvoj.
- 19
- Jan
Prebrano tolikokrat:
2.623
Ženska se takoj, ko je noseča, zave, da je postala dom za novo bitjece in tako prevzame polno odgovornost za zdravje in razvoj svojega otročička že od samega začetka dalje.
- 15
- Dec
Prebrano tolikokrat:
2.325
Cink je mikrohranilo, ki ga naš imunski sistem in telo potrebujeta, da lahko učinkovito delujeta. Igra vlogo pri presnovi makrohranil, imunski funkciji in podpira normalno rast in razvoj človeškega telesa od rojstva dalje. Je pogosto spregledan in podcenjen element, zato je prav, da poskrbimo za čim večji vnos s cinkom bogatih živil.
- 15
- Dec
Prebrano tolikokrat:
1.967
Cink je mikrohranilo in makroelement, ki je za pravilno delovanje našega telesa nujno potreben. Naše telo ga ne more ustvariti samo, torej je esencialen in ga moramo v telo vnesti s hrano. Ob tem pa je dobro vedeti tudi, da je cink težka kovina. Vemo, da težke kovine za naše zdravje niso dobre, da se lahko v telesu kopičijo in morebiti povzročajo težave. Kako pa je s cinkom?
- 11
- Dec
Prebrano tolikokrat:
4.842
Cink ni ravno prvi mineral, na katerega pomislimo, ko govorimo o pomanjkanju hranil, vendar je esencialen mineral, ki ga je v današnjem času v prsti premalo, zaradi česar obstaja verjetnost, da ga v telo vnesemo premalo.
- 11
- Dec
Prebrano tolikokrat:
832
Vsi iščemo načine, s katerimi bi okrepili svoj imunski sistem. Običajno najprej pomislimo na povečan vnos vitamina C ali vitamina D, ampak pozabimo ali pa ne vemo, da ima pri močnem imunskem sistemu pomembno vlogo tudi cink. Ta mineral je esencialen za naše telo.
- 04
- Dec
Prebrano tolikokrat:
1.895
Samo iz 2 sestavin. Tako okusen, da z njim še vsak začetnik v kuhinji pričara okusno sladico. Pa naj gre za čokoladni puding, mlečni riž, čokoladno proseno kašo, chia puding, mousse, sladoled, palačinke in namaze, peciva ali brownije.
- 10
- Nov
Prebrano tolikokrat:
6.456
Vitamin C je v vodi topen vitamin, ki je prisoten v mnogih živilih, še posebej pa v sadju in zelenjavi. Dobro je poznan po svojem delovanju kot antioksidant ter po svojih pozitivnih učinkih, ki jih ima za našo kožo, lase in nohte ter pri delovanju imunskega sistema. Poleg tega je ključni element pri tvorbi kolagena, konektivnih tkiv, kosti, zob in majhnih krvnih žil.
- 09
- Nov
Prebrano tolikokrat:
3.608
Vitamin C je najverjetneje prvi v vrsti, na katerega pomislimo, ko nekdo omeni vitamine. V preteklosti so z njim pri pomorščakih preprečili skorbut, danes pa vemo, da poleg tega pomaga tudi pri krepitvi imunskega sistema, deluje kot antioksidant, ohranja kožo mlajšo, lepšo in bolj zdravo.
- 02
- Nov
Prebrano tolikokrat:
1.706
Vsi že vemo, da vitamin C pomaga pri prehladih in pri krepitvi imunskega sistema, vendar pa je poleg tega odgovoren še za veliko drugih operacij v telesu. Verjetno je kljub vsemu eden izmed najbolj zapostavljenih vitaminov, ki bi mu morali nameniti več pozornosti tako v jesensko-zimskem času kot tudi tekom celega leta.
- 27
- Okt
Prebrano tolikokrat:
961
Zakorakali smo v čas prehladov in gripe, ko se nam zdi, da je le vprašanje časa, kdaj bomo zboleli ali pa se vsaj prehladili. Vendar z dobrim in okrepljenim imunskim sistemom ni nujno, da je temu tako. Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko zmanjšamo možnost bolezni in s katerimi ohranimo dober imunski sistem tja do pomladi, ko se vse spet ogreje.
- 27
- Okt
Prebrano tolikokrat:
431
Odpornost telesa je zmožnost organizma, da se bolj ali manj uspešno bori z virusi, bakterijami in ostalimi bacili, ki bi lahko ob vstopu v telo privedli do bolezni. Velikokrat se niti ne zavedamo, katere stvari počnemo na dnevni bazi, ki krhajo naš imunski sistem. V stresnih okoliščinah, v katerih živimo dan danes skoraj vsi, sta prvi dve točki še posebej pomembni.
MNENJA STRANK
“Izdelki Sunnwarrior (presni proteini Warrior blend) so obvezen del mojega jedilnika in odličen dodatek k prehrani za vsakega, neprecenljiv pa za vrhunskega športnika, ki po napornem treningu potrebuje kvalitetno regeneracijo!"
Primož JeraličVrhunski ročni kolesar
“Superhrana" je moja najljubša trgovina z zdravo prehrano. S trgovino in lastnico Majo sodelujem že od njihovega odprtja, tam nakupujem Sunwarrior beljakovine in kakšne malenkosti, kot so omega 3 in podobno."
Mojca CepušCertificirana nutricionistka, Befit
“Sunwarrior beljakovine se odlično podajo mojemu načinu življenja. Pomagajo mi pri aktivnem in dinamičnem vsakdanjiku, ker so hitro in dobro prebavljive, ohranjajo energijo ter predvsem sitost. Sunwarrior beljakovine priporočam vsem, ki želijo le najboljše zase in svoje telo.”
Katarina MiklavcMagistra inž. prehrane