Ste že slišali za prehranske škarjice?

Kaj pa je vam najprej prišlo na misel ob frazi prehranske škarjice?  Gre za škarje, ki zmanjšajo vsebnost kalorij v živillu? Ali pa so to škarje, s katerimi oblikuješ prav posebne oblike iz različne zelenjave in sadja?

Ne, nič od tega! Dejansko jih najdete v svojem prebavnem traktu – natančneje v ustni votlini, želodcu, tankem črevesju, izloča pa jih tudi trebušna slinavka.

Že veste, o čem govorim?

O prebavnih encimih seveda!

Kaj sploh so prebavni encimi?

Prebavni encimi so po svoji zgradbi dejansko beljakovine, njihova glavna naloga pa je, da razgradijo večje molekule hrane v manjše osnovne enote, ki jih telo lahko potem absorbira – zato jim lahko rečemo tudi škarjice, saj s svojim delovanjem “režejo” molekule hrane – ogljikove hidrate, maščobe in beljakovine.

Kje lahko še najdemo encime?

Poleg našega organizma pa encime najdemo tudi v nekaterih živilih, kot so papaja, mango, banana, avokado, kivi in ananas. Slednji vsebuje encim bromelain, ki sicer razgrajuje beljakovine. Študije kažejo, da lahko pomaga pri raztapljanju in preprečevanju nastajanja krvnih strdkov, učinkuje proti zastajanju tekočin v telesu in deluje protivnetno. Najdete ga lahko tudi v tem izdelku.

Če vas zanima še kaj več o posameznih encimih in njihovem delovanju, si lahko o njih preberete tukaj.

Zakaj pride do pomanjkanja encimov in kako to prepoznamo?

Z naraščajočo starostjo se prične proizvodnja encimov v telesu zmanjševati. Ko človek doseže sedemdeseta, lahko proizvede le še tretjino encimov, zaradi česar je lahko prebava in absorpcija v zrelih letih manj učinkovita.

Pogosti znaki pomanjkanja prebavnih encimov se lahko kažejo kot:

  • slaba prebava,
  • slaba absorpcija hranil,
  • zgaga,
  • napenjanje, krči, vetrovi in zaprtje.

Če se soočate s prebavnimi težavami, ki bi lahko bile povezane z neučinkovito presnovo hrane, vam lahko pri tem pomaga uživanje prehranskih dopolnil v obliki encimov. Na kaj morate biti pozorni pri izbiri učinkovitega dopolnila, si preberite tukaj.

Kako si lahko pomagamo?

Naša prva izbira so Sunwarrior encimi Enzorb, ki so po dolgem času čakanja spet na zalogi!

Zakaj mi najraje posegamo po njih?

  • Ker so ustrezno kapsulirani (ohranjajo svojo biološko aktivnost),
  • encimi so klinično preizkušeni,
  • kapsula ne vsebuje nepotrebnih polnil in dodatkov,
  • ker vsebuje spekter 25 encimov in mineralov v sledovih z namenom izboljšanja prebave, absorpcije in asimilacije hranil,
  • vsebuje tudi antioksidativni encim, ki v veliki meri ublaži oksidativni stres v celicah.

Izdelek je zares premišljeno zasnovan, saj je bil oblikovan pod vodstvom Viktorasa Kulvinskasa, pionirja presne prehrane, vrhunskega raziskovalca dolgoživosti ter avtorja in zagovornika encimov.

Več o sami sestavi izdelka si preberite tukaj.

V naši ponudbi pa imamo na voljo še ostale encime, kot so Viridian pomoč za prebavo, Bromelanin in Kivi encimi, ki pa se sicer od Sunwarrior encimov precej razlikujejo. Za popolno podporo črevesja in dobre prebave pa smo pripravile tudi PAKETEK Zdrava prebava, ki vsebuje Sunwarrior probiotike in encime ter ga trenuno prejmete 10% ugodneje. Če potrebujete pomoč pri izbiri encimov ali probiotikov, pa nas lahko vedno vprašate za nasvet preko maila (info@super-hrana.si) ali pa telefona (040/525-583).

Pripravila: Sara Krošelj, uni. dipl. inž. živilstva in prehrane, bodoča mag. inž. prehrane

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE