Košarica
V košarici ni izdelkov.
proteinski-korenckovi-polpeti

Proteinski korenčkovi polpeti

Proteinski korenčkovi polpeti

Če pojeste premalo zelenjave in beljakovin ter nimate idej, kako bi jih vključili v svojo prehrano, bo ta recept kot nalašč za vas: vsebuje tako korenje kot tudi čičeriko in beljakovine v prahu. Primerna je za vse, ki ne uživajo glutena, hvaležno pa vam bo tudi črevesje, saj so polpeti bogati z vlakninami.

Korenčkove polpete lahko uživaš v obliki burgerja, samostojno s solato ali pa jih postrežeš kot prilogo.

Sestavine:

  • 100 g naribanega korenja
  • 70 g ajdove moke
  • 30 g beljakovin Sunwarrior Warrior Blend z naravnim okusom
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke soli
  • 60 g čičerike
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica pekoče omake (če niste za pekoče predlagam, da polpetom dodate kakšne druge začimbe, s pomočjo katerih boste povzdignili njihov okus)
  • pest svežega nasekljanega peteršilja
proteinski-korenckovi-polpeti-1

Postopek:

  1. Najprej v večji posodi skupaj zmešamo vse suhe sestavine (korenje, moko, proteine, pecilni prašek in sol).
  2. Čičeriko zmečkamo in jo zmešamo  skupaj s preostalimi mokrimi sestavinami (olivnim oljem in pekočo omako). V kolikor niste za pekoče predlagam, da polpetom dodate kakšne druge začimbe, s pomočjo katerih boste povzdignili njihov okus. 
  3. Mokro zmes dodamo v posodo s suhimi sestavinami, po potrebi dodamo še kakšno žlico vode,  nazadnje pa primešamo še svež peteršilj. Posodo z maso postavimo v hladilnik za vsaj 15 minut. 
  4. Zatem si roke zmočimo s hladno vodo in maso oblikujemo v poljubno velike polpete.
  5. Ponev segrejemo do vročega, dodamo le toliko olja, da se polpeti ne bodo prijeli, nato pa jih popečemo po obeh straneh do zlatorjave barve (na srednjem ognju, cca. 5 minut po vsaki strani).
proteinski-korenckovi-polpeti-2

Pripravila: Monika Škorjanc https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.