-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Proteinski korenčkovi polpeti
Če pojeste premalo zelenjave in beljakovin ter nimate idej, kako bi jih vključili v svojo prehrano, bo ta recept kot nalašč za vas: vsebuje tako korenje kot tudi čičeriko in beljakovine v prahu. Primerna je za vse, ki ne uživajo glutena, hvaležno pa vam bo tudi črevesje, saj so polpeti bogati z vlakninami.
Korenčkove polpete lahko uživaš v obliki burgerja, samostojno s solato ali pa jih postrežeš kot prilogo.
Sestavine:
- 100 g naribanega korenja
- 70 g ajdove moke
- 30 g beljakovin Sunwarrior Warrior Blend z naravnim okusom
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ žličke soli
- 60 g čičerike
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica pekoče omake (če niste za pekoče predlagam, da polpetom dodate kakšne druge začimbe, s pomočjo katerih boste povzdignili njihov okus)
- pest svežega nasekljanega peteršilja
Postopek:
- Najprej v večji posodi skupaj zmešamo vse suhe sestavine (korenje, moko, proteine, pecilni prašek in sol).
- Čičeriko zmečkamo in jo zmešamo skupaj s preostalimi mokrimi sestavinami (olivnim oljem in pekočo omako). V kolikor niste za pekoče predlagam, da polpetom dodate kakšne druge začimbe, s pomočjo katerih boste povzdignili njihov okus.
- Mokro zmes dodamo v posodo s suhimi sestavinami, po potrebi dodamo še kakšno žlico vode, nazadnje pa primešamo še svež peteršilj. Posodo z maso postavimo v hladilnik za vsaj 15 minut.
- Zatem si roke zmočimo s hladno vodo in maso oblikujemo v poljubno velike polpete.
- Ponev segrejemo do vročega, dodamo le toliko olja, da se polpeti ne bodo prijeli, nato pa jih popečemo po obeh straneh do zlatorjave barve (na srednjem ognju, cca. 5 minut po vsaki strani).
Pripravila: Monika Škorjanc https://www.instagram.com/earthlymonika/