Košarica
V košarici ni izdelkov.
kinder-kozarec

Proteinski čoko-karamelni kozarec

Le kdo se ne spomni sladkih “Kinder” dobrot, ki smo jih kot otroci tako radi uživali. Če bi radi spet podoživeli to značilno kombinacijo okusov, imate sedaj priložnost, da si jo pripravite doma na bolj zdrav in popolnoma veganski način.

Proteinska čoko-karamelna sladica v kozarcu je pripravljena iz čokoladne kreme, prelite z zdravo “karamelo” in stopljeno temno čokolado, ter hrustljavimi praženimi lešniki po vrhu. Če se že bere božansko, je to zato, ker tudi je! Dodaten plus pa je sila nezahtevna priprava.  

Sestavine:

kinder-kozarec-1

Postopek:

  1. V 300 g jogurta vmešamo merico čokoladnih beljakovin
  2. Zdravo karamelo pripravimo tako, da v manjši skodelici zmečkamo namočen datelj in mu dodamo žlico lešnikovega masla ter toliko vode, da dobimo želeno gostoto.
  3. Vse komponente zložimo v večji kozarec po plasteh. Najprej 300 g  jogurta, ki smo mu vmešali beljakovine > 100 g nevtralnega jogurta  > zdrava karamela > stopljena temna čokolada > praženi nasekljani lešniki.
kinder-kozarec-2

Pripravila: Monika Škorjanc https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.