Rižev proteinski narastek z jabolki

Rižev narastek je jed naših babic. A to seveda ni klasičen babičin recept, saj je prilagojen tako, da ga lahko brez vsakršne slabe vesti poješ za zajtrk, tudi če se prehranjuješ vegansko. Kljub prilagoditvam, ki v resnici še poenostavijo postopek priprave, pa je končni rezultat po okusu še vedno zelo podoben originalu. 

Sestavine (za 2 osebi): 

Postopek:

  1. Rastlinsko mleko segrejemo do točke vretja, nato pa mu dodamo riž, nasekljane datlje in sol ter kuhamo dokler se riž ne zmehča (približno 15 minut). 
  2. Ko je riž kuhan, vanj vmešamo limonino lupinico in vaniljeve proteine. Nato vsebino iz lonca prelijemo v rahlo namaščen pekač, po vrhu pa posujemo z naribanimi (ali na trakce narezanimi) jabolki in po želji mandljevimi lističi. 
  3. Pečemo približno 40 minut na 180 °C. Ko je pečeno pa počakamo še kakšnih 10 minut, da se rižev narastek nekoliko ohladi in ga bomo lažje prestavili na krožnik.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE