Košarica
V košarici ni izdelkov.
sadni-proteinski-milkshake

Sadni proteinski “milkshake”

Si tudi ti na lovu za preprosto idejo, kako se v toplih dneh hkrati ohladiti in posladkati na zdrav način?

Neja je pripravila preprost, a nadvse osvežilen in okusen recept za sadni beljakovinski “milkshake”. Najboljše pri tem pa je, da si lahko pričaraš kar tri različne okuse napitkov hkrati, saj se okusi med sabo odlično nadgrajujejo.

Recept je kljub svojemu imenu popolnoma veganski in tako primeren za vse, ki v svojo prehrano ne vključujete mleka.

Ker sestavine v receptu zadostujejo za tri porcije pa ti predlagamo, da na beljakovinsko osvežitev povabiš še dve osebi, ki prav tako obožujeta take čudovite napitke kot ti.

sadni-proteinski-milkshake-2

Sestavine (za 3 kozarce/porcije):

VANILIJEV “MILKSHAKE”

ZA “MILKSHAKE” Z OKUSOM JAGOD:

  • dodaj 5-8 jagod, sveže ali zamrznjene

ZA “MILKSHAKE” Z OKUSOM BOROVNIC:

  • dodaj pest borovnic, sveže ali zamrznjene

Dodatki:

sadni-proteinski-milkshake-1

Postopek:

  1. Osnovni okus: v mešalnik vlijemo vodo, led, Mimy mandljevo osnovo, vanilijeve beljakovine in sladoled. Sestavine zmiksamo skupaj in jih mešamo vsaj 2-3 minute oz. dokler ne dobimo gostega napitka. Vanilijev milkshake nalijemo v kozarec. 
  2. Jagodni okus: V milkshake, ki nam je ostal v mešalniku dodamo jagode in ponovno miksamo. Jagodni milkshake nalijemo v kozarec.
  3. Borovničev okus: V jagodni milkshake, ki nam je ostal v mešalniku dodamo borovnice in ponovno miksamo. Borovničev milkshake nalijemo v kozarec.
  4. Serviranje: Milkshake po želji serviramo s poljubnimi dodatki kot so dodatna kepica sladoleda, mrvice, karamela, liofilizirano sadje in meta. Potem pa samo še uživamo v pripravljenem osvežilnem napitku in dober tek!

Pripravila: Neja Gril https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.