Sadni proteinski “milkshake”

Si tudi ti na lovu za preprosto idejo, kako se v toplih dneh hkrati ohladiti in posladkati na zdrav način?

Neja je pripravila preprost, a nadvse osvežilen in okusen recept za sadni beljakovinski “milkshake”. Najboljše pri tem pa je, da si lahko pričaraš kar tri različne okuse napitkov hkrati, saj se okusi med sabo odlično nadgrajujejo.

Recept je kljub svojemu imenu popolnoma veganski in tako primeren za vse, ki v svojo prehrano ne vključujete mleka.

Ker sestavine v receptu zadostujejo za tri porcije pa ti predlagamo, da na beljakovinsko osvežitev povabiš še dve osebi, ki prav tako obožujeta take čudovite napitke kot ti.

sadni-proteinski-milkshake-2

Sestavine (za 3 kozarce/porcije):

VANILIJEV “MILKSHAKE”

ZA “MILKSHAKE” Z OKUSOM JAGOD:

  • dodaj 5-8 jagod, sveže ali zamrznjene

ZA “MILKSHAKE” Z OKUSOM BOROVNIC:

  • dodaj pest borovnic, sveže ali zamrznjene

Dodatki:

sadni-proteinski-milkshake-1

Postopek:

  1. Osnovni okus: v mešalnik vlijemo vodo, led, Mimy mandljevo osnovo, vanilijeve beljakovine in sladoled. Sestavine zmiksamo skupaj in jih mešamo vsaj 2-3 minute oz. dokler ne dobimo gostega napitka. Vanilijev milkshake nalijemo v kozarec. 
  2. Jagodni okus: V milkshake, ki nam je ostal v mešalniku dodamo jagode in ponovno miksamo. Jagodni milkshake nalijemo v kozarec.
  3. Borovničev okus: V jagodni milkshake, ki nam je ostal v mešalniku dodamo borovnice in ponovno miksamo. Borovničev milkshake nalijemo v kozarec.
  4. Serviranje: Milkshake po želji serviramo s poljubnimi dodatki kot so dodatna kepica sladoleda, mrvice, karamela, liofilizirano sadje in meta. Potem pa samo še uživamo v pripravljenem osvežilnem napitku in dober tek!

Pripravila: Neja Gril https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE