Beljakovinski cheesecake kozarček

Če nimate časa, da bi si pripravili cheesecake oz. (vegansko) pito, a si vseeno želite te hrustljave skorjice in božanske kreme, si jo lahko pripravite 1, 2, 3 kar v kozarčku!

Krema je čudovitega in svežega okusa, ki ji ga dajejo gozdni sadeži, ta okus pa dodatno še poudarijo Sunwarrior beljakovine v prahu z okusom jagodičevja.

Posladkajte se s to polnovredno sladico in proslavite prihod pomladi.

Sestavine za dno: 

 • 70 g polnozrnatih ali graham krekerjev 
 • 10 g kokosovega olja
 • 10 g agavinega ali javorjevega sirupa

Sestavine za kremo:

Sestavine za dodatek iz gozdnih sadežev:

beljakovinski-cheesecake-kozarcek-1

Postopek:

 1. Priprava dna: V mešalnik dodamo graham krekerje in jih zmeljemo v prah. Primešamo še kokosovo maščobo in agavin ali javorjev sirup. Postavimo na stran.
 2. Beljakovinska krema: V mešalnik stresemo gozdne sadeže, kokosov jogurt, Sunwarrior beljakovine z okusom jagodičevja in javorjev sirup.
 3. Vse skupaj mešamo 2 do 3 minute, da dobimo gosto kremo.
 4. Dodatek iz gozdnih sadežev:V kozico stresemo zamrznjene gozdne sadeže, ki jih segrevamo dokler se ne zmehčajo. Kuhamo dokler se gozdni sadeži popolnoma ne omehčajo in jim primešamo žlico mletih chia semen. Mešanico pustimo stati, da se ohladi do sobne temperature. 
 5. Serviranje: Ko imamo pripravljene vse tri komponente je čas, da jih serviramo v steklen kozarec.
 6. Na dno kozarca nasujemo pripravljeno dno iz krekerjev in jih potlačimo ob dno. Nato dodamo beljakovinsko kremo in na vrh dodamo gozdne sadeže. Poljubno pa tudi stopljeno temno čokolado.
 7. Če želimo, da se temna čokolada po vrhu strdi, pa kozarčke postavimo v hladilniku za vsaj 1-2 uri. V nasprotnem primeru pa lahko zaužijemo takoj.
 8. Potem pa samo še uživamo
beljakovinski-cheesecake-kozarcek-2

Dober tek!

Pripravila: Neja Gril https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE