Košarica
V košarici ni izdelkov.
beljakovinski-cheesecake-kozarcek

Beljakovinski cheesecake kozarček

Če nimate časa, da bi si pripravili cheesecake oz. (vegansko) pito, a si vseeno želite te hrustljave skorjice in božanske kreme, si jo lahko pripravite 1, 2, 3 kar v kozarčku!

Krema je čudovitega in svežega okusa, ki ji ga dajejo gozdni sadeži, ta okus pa dodatno še poudarijo Sunwarrior beljakovine v prahu z okusom jagodičevja.

Posladkajte se s to polnovredno sladico in proslavite prihod pomladi.

Sestavine za dno: 

Sestavine za kremo:

Sestavine za dodatek iz gozdnih sadežev:

beljakovinski-cheesecake-kozarcek-1

Postopek:

  1. Priprava dna: V mešalnik dodamo graham krekerje in jih zmeljemo v prah. Primešamo še kokosovo maščobo in agavin ali javorjev sirup. Postavimo na stran.
  2. Beljakovinska krema: V mešalnik stresemo gozdne sadeže, kokosov jogurt, Sunwarrior beljakovine z okusom jagodičevja in javorjev sirup
  3. Vse skupaj mešamo 2 do 3 minute, da dobimo gosto kremo.
  4. Dodatek iz gozdnih sadežev:V kozico stresemo zamrznjene gozdne sadeže, ki jih segrevamo dokler se ne zmehčajo. Kuhamo dokler se gozdni sadeži popolnoma ne omehčajo in jim primešamo žlico mletih chia semen. Mešanico pustimo stati, da se ohladi do sobne temperature. 
  5. Serviranje: Ko imamo pripravljene vse tri komponente je čas, da jih serviramo v steklen kozarec.
  6. Na dno kozarca nasujemo pripravljeno dno iz krekerjev in jih potlačimo ob dno. Nato dodamo beljakovinsko kremo in na vrh dodamo gozdne sadeže. Poljubno pa tudi stopljeno temno čokolado.
  7. Če želimo, da se temna čokolada po vrhu strdi, pa kozarčke postavimo v hladilniku za vsaj 1-2 uri. V nasprotnem primeru pa lahko zaužijemo takoj.
  8. Potem pa samo še uživamo
beljakovinski-cheesecake-kozarcek-2

Dober tek!

Pripravila: Neja Gril https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.