Košarica
V košarici ni izdelkov.
Višnjev kolagenski drobljenec

Višnjev kolagenski drobljenec

Višnjev kolagenski drobljenec (ali ang. crumble) je sladica, ki je sestavljena iz dveh plasti: hrustljavo zapečenih ovsenih kosmičev z mandljevo moko in višnjami ter svežega jogurta. Neja je drobljencu pričarala poseben okus po slani karameli s Sunwarrior Kolagenskimi gradniki. Poleg tega pa je to sladico obogatila še z nujno potrebnimi beljakovinami in ostalimi sestavinami, ki sodelujejo pri gradnji in obnovi lastnega kolagena.

Zaradi tako premišljenega izbora sestavin si Višnjev kolagenski drobljenec brez slabe vesti privoščite tudi za zajtrk ali pa kot obrok po telesni vadbi. 

Sestavine za drobljenec:

Sestavine za kolagenski jogurt:

Postopek:

  1. Višnjev kompot odcedimo, saj bomo uporabili le višnje iz kompota.
  2. V ločeno posodo nasujemo ovsene kosmiče, mandljevo moko, Kolagenske gradnike Sunwarrior in ovseno mleko ali MIMY mandljevo osnovo.
  3. Vse skupaj dobro premešamo in damo na stran.
  4. V posodo primerno za peko v pečici po slojih zložimo višnje, ovseno mešanico in posujemo z nasekljanimi mandlji.
  5. Postavimo v pečico in vse skupaj pečemo 20 minut na 180 stopinj.
  6. Med peko pripravimo kolagenski jogurt in sicer tako, da skupaj zmešamo sojin jogurt, ovseno mleko ali MIMY mandljevo osnovo, kolagenske gradnike in osladimo z javorjevim sirupom.
  7. Ko je drobljenec pečen ga le še prelijemo s kolagenskim jogurtom in dodatnim javorjevim sirupom.
  8. Potem pa samo še uživamo v pripravljenem zajtrku.

Pa dober tek!

Pripravila: Neja Gril, https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

 

 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!