Košarica
V košarici ni izdelkov.

Sladoledna kolagenska smoothie bowla

Sladoledna kolagenska smoothie bowla

V poletnih mesecih se prileže nekaj hladnega in sladkega. Namesto klasičnega sladoleda, ki vsebuje veliko rafiniranega sladkorja in maščob, si lahko privoščite nekaj bolj zdravega in uravnoteženega. Za vas smo pripravili recept, ki je odlična alternativa klasičnemu sladoledu. Veganski beljakovinskih sladoled je pripravljen v 5 minutah, bazira na sadju, gradnikih za kolagen in jogurtu. 

Sestavine za 1 porcijo:

Priprava:

  1. V blender dodamo banano, rastlinski jogurt, jagodičevje, merico Sunwarrior gradnikov za kolagen in pitajo v prahu. 
  2. Zmiksamo do gladkega.
  3. Ko je vse skupaj dobro zmešano, sladoled prestavimo v skodelico. 
  4. Posujemo z Drobtinkino granolo, mletnim kokosom in narezano banano. 
  5. Če si želite bolj tropski pridih, postrezite v naravni kokosovi skodelici.

Video recept je na voljo na Instagramu Superhrana.

Pripravila: Katarina Katanec, mag. inž. prehrane

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.