Višnjev kolagenski drobljenec

Višnjev kolagenski drobljenec (ali ang. crumble) je sladica, ki je sestavljena iz dveh plasti: hrustljavo zapečenih ovsenih kosmičev z mandljevo moko in višnjami ter svežega jogurta. Neja je drobljencu pričarala poseben okus po slani karameli s Sunwarrior Kolagenskimi gradniki. Poleg tega pa je to sladico obogatila še z nujno potrebnimi beljakovinami in ostalimi sestavinami, ki sodelujejo pri gradnji in obnovi lastnega kolagena.

Zaradi tako premišljenega izbora sestavin si Višnjev kolagenski drobljenec brez slabe vesti privoščite tudi za zajtrk ali pa kot obrok po telesni vadbi. 

Sestavine za drobljenec:

Sestavine za kolagenski jogurt:

Postopek:

  1. Višnjev kompot odcedimo, saj bomo uporabili le višnje iz kompota.
  2. V ločeno posodo nasujemo ovsene kosmiče, mandljevo moko, Kolagenske gradnike Sunwarrior in ovseno mleko ali MIMY mandljevo osnovo.
  3. Vse skupaj dobro premešamo in damo na stran.
  4. V posodo primerno za peko v pečici po slojih zložimo višnje, ovseno mešanico in posujemo z nasekljanimi mandlji.
  5. Postavimo v pečico in vse skupaj pečemo 20 minut na 180 stopinj.
  6. Med peko pripravimo kolagenski jogurt in sicer tako, da skupaj zmešamo sojin jogurt, ovseno mleko ali MIMY mandljevo osnovo, kolagenske gradnike in osladimo z javorjevim sirupom.
  7. Ko je drobljenec pečen ga le še prelijemo s kolagenskim jogurtom in dodatnim javorjevim sirupom.
  8. Potem pa samo še uživamo v pripravljenem zajtrku.

Pa dober tek!

Pripravila: Neja Gril, https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

 

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE