Limonini mafini z jagodami in vanilijevimi proteini

Se še kdo strinja, da so sladice obvezen del poletnih piknikov? S temi sočnimi in osvežujočimi mafini boste lahko razveselili tudi vse tiste, ki se v tem letnem času še posebej osredotočajo na sestavine, ki jih vnašajo v svoje telo. 

Recept:

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 110 ml rastlinskega mleka
  • 60 ml soka limone
  • 100 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 200 g svežih jagod (zmečkanih)

Postopek:

  1. Vse suhe sestavine presejemo čez cedilo in jih zmešamo skupaj.
  2. V drugi posodi združimo vse mokre sestavine razen jagod in jih primešamo k suhim ter pri tem pazimo, da mase ne zmešamo pretirano (miksamo na najmanjši hitrosti in le tako dolgo, da se tvori enakomerna masa). Nazadnje kar na roke vmešamo še zmečkane jagode.
  3. Maso prelijemo v enega ali dva pekača za mafine. Sama imam raje nižje mafine, zato sem uporabila dva pekača, v nasprotnem primeru pa vso maso porazdelite po le enem pekaču. 
  4. Pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 °C okoli 30 min ali nekoliko dlje, če ste se odločili za višje mafine. Ko se vam mafini zdijo pečeni, preprosto naredite test z zobotrebcem. 

Recept pripravila v sodelovanju s Superhrana in Sunwarrior Slovenija: 

Monika Škorjanc; IG: https://www.instagram.com/earthlymonika/

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE