Košarica
V košarici ni izdelkov.

Limonini mafini z jagodami in vanilijevimi proteini

Limonini mafini z jagodami in vanilijevimi proteini

Se še kdo strinja, da so sladice obvezen del poletnih piknikov? S temi sočnimi in osvežujočimi mafini boste lahko razveselili tudi vse tiste, ki se v tem letnem času še posebej osredotočajo na sestavine, ki jih vnašajo v svoje telo. 

Recept:

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 110 ml rastlinskega mleka
  • 60 ml soka limone
  • 100 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 200 g svežih jagod (zmečkanih)

Postopek:

  1. Vse suhe sestavine presejemo čez cedilo in jih zmešamo skupaj.
  2. V drugi posodi združimo vse mokre sestavine razen jagod in jih primešamo k suhim ter pri tem pazimo, da mase ne zmešamo pretirano (miksamo na najmanjši hitrosti in le tako dolgo, da se tvori enakomerna masa). Nazadnje kar na roke vmešamo še zmečkane jagode.
  3. Maso prelijemo v enega ali dva pekača za mafine. Sama imam raje nižje mafine, zato sem uporabila dva pekača, v nasprotnem primeru pa vso maso porazdelite po le enem pekaču. 
  4. Pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 °C okoli 30 min ali nekoliko dlje, če ste se odločili za višje mafine. Ko se vam mafini zdijo pečeni, preprosto naredite test z zobotrebcem. 

Recept pripravila v sodelovanju s Superhrana in Sunwarrior Slovenija: 

Monika Škorjanc; IG: https://www.instagram.com/earthlymonika/

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.