Košarica
V košarici ni izdelkov.
Domač veganski sladoled

Domač veganski sladoled

Sladoled v okusu vanilije, jagode in čokolade z dodanimi beljakovinami in kolagen gradniki je odlična alternativa mlečnemu sladoledu.

  • je brez živalskih sestavin
  • brez dodanega sladkorja
  • brez glutena
  • bogat z vitamini, minerali
  • dober vir rastlinskih beljakovin
  • 100% veganski
  • božansko dober

Skupne sestavine za 4 skodelice:

​* uporabimo sojino ali drugo rastlinsko (nesladkano) mleko: mandljevo, ovseno, riževo … po želji.

Vaniljev sladoled 

​Sestavine:

​Postopek:

  1. Banani narežemo na kolobarje.
  2. Vse sestavine damo v blender in gladko zmešamo.
  3. Polovico sladoleda damo v posodo in nato v zamrzovalnik. 
  4. Ostalo polovico pustimo v blenderju in imamo za osnovo za jagodni sladoled.

Jagodni sladoled

​Sestavine:

  • polovica prej narejenega vaniljevega sladoleda
  • 100 g zmrznjenih jagod
  • po potrebi dolijemo malo sojinega mleka

​Postopek:

  1. Prej pripravljenemu vaniljevemu sladoledu dodamo zamrznjene jagode in zmiksamo do gladkega.
  2. Po potrebi dodamo 30-50 ml sojinega ali drugega rastlinskega napitka.
  3. Jagodni sladoled stresemo v posodo zraven vaniljevega in damo v zamrzovalnik.

​Čokoladni sladoled

​Sestavine:

​Postopek:

  1. Banano narežemo na kolobarje.
  2. V blenderju ji dodamo sojino mleko, kolagen gradnike in kakav ter gladko zmešamo.
  3. Čokoladni sladoled predenemo v posodo zraven jagodnega in damo v zamrzovalnik.

​Če želite sladoled pojesti takoj, banane predhodno dobro zamrznite. Zamrznjen sladoled lahko hranite nekaj dni ali tednov, če ga prej seveda ne pojeste. 

Pripravila: Katarina Katanec. Video recept je na voljo na Instagramu Superhrana tukaj.

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.