Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinska jutranja skleda z antioksidanti

Proteinska jutranja skleda z antioksidanti

Osvežilna pomladna borovničeva skleda za zajtrk. Če ste ljubitelj sladkih, a zdravih zajtrkov in obožujete jagodičevje, potem je to odličen recept za vas. Ker mnogi po sadju hitro postanemo lačni, je dobro, da že za zajtrk zaužujemo nekaj beljakovinskega, zato smo sadju dodali rastlinske beljakovine, za dodatno sitost pa bo poskrbela granola z veliko vlakninami.

Če želite že za zajtrk poskrbeti za dozo antioksidantov izbirajte med naslednjimi živili:  pravi kakav, zeleni čaj matcha, aronija, sveže jagodičevje (predvsem borovnice), citrusi, baobab, acerola, camu camu ter ostale vrste sadja in zelenjave.  Antioksidante najdemo v praktično vsem sadju in zelenjavi, so pa nekateri antioksidanti močnejši kot drugi (to pomeni, da so bolj reaktivni in hitreje reagirajo s prostimi radikali), prav tako kot nekatere vrste živil vsebujejo več antioksidantov kot druge. Na splošno velja: živila živalskega izvora ne vsebujejo antioksidantov, medtem ko jih živila rastlinskega izvora (predvsem sadje in zelenjava) vsebujejo veliko. Kako si sledijo po ORAC lestvici lahko preberete v članku Kaj so antioksidanti in kje jih najdemo.

RECEPT ZA JUTRANJO PROTEINSKO SKLEDO BOGATO Z ANTIOKSIDANTI

Čas priprave: 15 minut. Sestavine zadostujejo za 1 večjo ali 2 manjši skodelici. 

V pomladnem času, ko je na voljo več svežega jagodičevja, uporabite čimveč svežega sadja (izberite lahko med borovnicami, jagodami, malinami, češnjami, ribezom, aronijo,…), če pa svežega ravno nimate pri roki, uporabite zamrznjeno jagodičevje.

Sestavine za tekoči del:

  • 1 skodelica zamrznjenih borovnic in malin
  • 1 jušna žlica zamrznjene ali suhe aronije ali malin
  • 1 večja zrela banana
  • 1/2 skodelice (120 ml) rastlinskega mleka (mandljevo, kokosovo, sojino ali ovseno)
  • 1 merica Sunwarrior Blend ali Plus proteinov (izberite okus po želji, vanilijo ali naravne)
  • 2 jušni žlici limoninega soka
  • sveže jagode in 1/2 banane za okras

Dekoracija:

Priprava:

  1. Zmiksajte vse sestavine za tekoči del do gladke kremaste teksture, ki ne sme biti redka.
  2. Če želite bolj sladek okus, dodajte vanilijeve beljakovine vrste Classic Plus, če ste za manj sladko pa Blend vanilija ali naravne (brez stevije) katere koli vrste
  3. Servirajte v širokih skodelicah
  4. Dekorirajte po želji s svežim sadjem, chia semeni, kokosom ali presno granolo, kokosovim čipsom.
  5. Pojejte hladno.

Recept zadostuje za 2 osebi ali eno zelo lačno 🙂

Pripravila: Maja Jeereb, vir slike: Sunwarrior arhiv.

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.