Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Prebavni encimi

Encimi so vrste aminokislin oz. beljakovin, ki delujejo kot katalizatorji (snovi, ki pospešujejo kemijske reakcije) in sodelujejo v skoraj vseh fizioloških procesih v telesu. Encime prepoznamo po svojih značilnih imenih, katerim je skupna končnica -aza oz. -aze. Znano je tudi, da encimi katalizirajo več kot 5000 biokemijskih vrst reakcij v telesu.  Pogosti znaki pomanjkanja prebavnih encimov se kažejo kot slaba prebava, slaba absorpcija hranil, zgaga, napenjanje, krči, vetrovi in zaprtje. Ljudje, ki uživajo z encimi revno prehrano, so veliko bolj nagnjeni k povečanju telesne mase in debelosti. Uživanje encimov v obliki prehranskih dopolnil je lahko koristno v primerih, kot so laktozna intoleranca, insuficienca trebušne slinavke in sindrom razdražljivega črevesja, ki ga spremljajo vsi zgoraj omenjeni simptomi.

SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE