Košarica
V košarici ni izdelkov.

Borovničev smuti s super zelenjem

Ko naša prehrana ni najbolj optimalna in želimo svojemu telesu zagotoviti malce več hranil in se počutiti kar se da dobro, si mi najraje pripravimo sadno-zelenjavni smuti. Tako si na okusen in učinkovit način zagotovimo dovolj (in še več) zelenjave, sadja, vlaknin, vitaminov in mineralov, ki bi jih sicer mogoče težko pojedli čez dan.

Zelenolistna zelenjava je odličen vir vitamina K, betakarotena, luteina, folata, klorofila in antioksidantov. Vsem tem pa je skupno, da imajo pozitivne učinke na zdravje možganov, srca in ožilja. Če na voljo nimamo dovolj svežega zelenja ali pa bi njegovo vsebnost radi še povečali, je Tjaša za ta recept izbrala Sunwarrior Ormus super zelenjem v prahu.

V Sunwarrior Ormus zelenju se nahaja zelo širok spekter super zelenja: lucerna (alfalfa), ovsena trava, pšenična trava, ječmenova trava, moringa in korenina ingverja. Prednost tega zelenja pa je predvsem v tem, da se nahaja v obliki sokov v prahu in je zato koncentracija hranil mnogo večja, kot bi bila sicer.

Sestavine:

Postopek:

Vse sestavine zmešamo v blenderju do gladkega in uživamo v napitku.

Tukaj si lahko pogledate še video recept:

Pripravila: Tjaša Ribič, https://www.instagram.com/goingplant/ 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.