Košarica
V košarici ni izdelkov.

Kako izbrati prave rastlinske beljakovine v prahu?

Kako izbrati prave rastlinske beljakovine v prahu?

Čeprav obstaja mnogo načinov, kako zadostiti potrebam po beljakovinah z rastlinsko prehrano, so beljakovine v prahu dobra pomoč, ko želimo prehrano nekoliko obogatiti. Ne glede na to, ali sledite veganski dieti ali pa želite zgolj povečati beljakovinski vnos ne da bi posegali po živalskih izdelkih, so rastlinske beljakovine v prahu dobra izbira.

Ko izbirate beljakovine v prahu, naj bo vaš cilj to, da izberete tiste, ki učinkovito pokrijejo vaše potrebe po beljakovinah. 

Ko kupujete veganske beljakovine v prahu, se vprašajte teh pet vprašanj:

  • Ali vsebujejo vse aminokisline?
  • Koliko gramov beljakovin ima ena porcija?
  • Kaj so viri beljakovin v proizvodu?
  • Kateri okusi so na voljo?
  • Ali imajo kakšne znane stranske učinke?

Beljakovine so nujne za gradnjo mišic in nepogrešljive pri izgubi telesne mase. Vsak dan morate v telo vnesti dovolj beljakovin, da ostajate zdravi. Če ne uživate dovolj beljakovin, se počutite šibki, utrujeni in ste bolj dovzetni za pojav bolezni. 

Sunwarriorjeve čiste, veganske beljakovine v prahu

Ko govorimo o veganskih beljakovinah v prahu, je Sunwarrior pokril vse temelje. Odvisno od vaših prehranskih potreb vsebujejo Sunwarriorjeve beljakovine v prahu različne mešanice in sestavine. Vsi proizvodi so veganski, brez glutena, brez soje in ne vsebujejo dodanega sladkorja. Z izbranimi sestavinami ponujajo izvrsten okus, kar je za rastlinske beljakovine v prahu velika redkost. Dobra lastnost rastlinskih beljakovin v prahu je tudi ta, da ne povzročajo aknaste kože, kar je pogosto značilno za sirotkine beljakovine v prahu zaradi vpliva na sproščanje hormona inzulina. 

Sunwarrior Blend

Kremaste in čiste Sunwarrior Blend beljakovine v prahu vsebujejo popolno mešanico rastlinskih virov beljakovin. Narejene so iz štirih močnih sestavin, in sicer surovih ekoloških grahovih beljakovin, ekoloških konopljinih beljakovin, celega zmletega ekološkega kokosa in ekoloških goji jagod. Narejene so za vrhunsko zmogljive športnike z aktivnim življenjskim stilom. Vsebujejo popoln aminokislinski profil z BCAA-jkami in srednje verižnimi maščobnimi kislinami (MCT). Na voljo je 5 različnih okusov, in sicer naravni, vanilija, čokolada, jagoda in mocha (okus kave s čokolado).

Sunwarrior Classic

Ekološki rjavi riž zagotavlja popolne in uravnotežene beljakovine, ki so nujne za obnovo mišic in tkiv. Je naravno bogat s prehransko vlaknino, je hipoalergen in nežen do prebavnega sistema. Rjavi riž ima naravni »fat-burning« učinek, ki lahko pospeši metabolizem in kuri kalorije. Dobite ga v okusih čokolada in vanilija ter naravni brez okusa.

Sunwarrior Classic Plus

Sunwarrior Classic Plus vsebuje pet rastlinskih virov beljakovin, in sicer ekološki rumeni grah, ekološka chia semena, ekološki rjavi riž, ekološko kvinojo in ekološki amarant. Vse sestavine sinergistično delujejo in ponujajo fantastičen aminokislinski profil, visoko vsebnost BCAA-jk, poleg tega pa še vitamine, minerale, prehransko vlaknino in zdrave maščobe. Na voljo so okusi vanilija, čokolada in naravni. 

Gradniki za kolagen

Ta edinstvena mešanica je bila ustvarjena za povečanje naravne proizvodnje kolagena, ki pomaga pri zdravju las, kože, nohtov, sklepov in celo črevesja. 

Formula, ki spodbuja nastajanje kolagena, vsebuje hranila, kot so peptidi, vitamin C, minerali v sledovih, listnata zelenjava, silika in biotin. Vlažilne sestavine, kot sta hialuronska kislina in goba rumena drhtavka zadržujeta vlago v koži. Na voljo so okusi tahitijska vanilija, čokoladni fudge, pina colada in naravni.

Zelenje in beljakovine

Čiste, močne sestavine poživijo in napolnijo vaš aktiven življenjski slog. Tudi keto dieti prijazne beljakovine v prahu so sestavljene iz beljakovin graha in goji jagod, vsebujejo tudi edinstveno mešanico zelenja in srednje verižne maščobne kisline iz kokosa. Narejene so tako, da pospešijo mišično obnovo in pospešijo metabolizem, da kuri maščobo. Zagotavlja beljakovine, ki jih telo potrebuje, da ustvari pusti mišično maso, hkrati pa ponuja tudi porcijo zelenjave, kar pomaga telesu, da deluje na optimalni ravni. 

Clean Keto

Ta sinergistična mešanica zdravih maščob, rastlinskih beljakovin iz graha, rjavega riža in Fava fižola, ki vsebuje tudi esencialne vitamine in AquaminTM, je močna kombinacija, ki vam pomaga kuriti maščobo kot energijo, nadzoruje nenadne želje po hrani, ohranja fokus in skrbi, da imate dovolj energije čez dan. Na voljo so okusi vanilija, čokolada in tropska vanilija. 

Lean Meal

Lean Meal je najnovejši proizvod, ki k nam prihaja že naslednji mesec. Zagotavlja beljakovine in ekvivalent ene porcije zelenjave in ene porcije sadja, s čimer poskrbi za vse, kar potrebujete za zdravo hujšanje in nadzorovanje telesne mase. Vsebuje hranila iz gob (Cordyceps, Reishi, Agaricus, Maitake, King Trumpet in Shiitake), vitamine iz polnovrednih živil, minerale iz trajnostnih morskih alg, ekološke beljakovine graha, ekvivalent porcije sadja in zelenjave, metil B12, probiotike, srednje verižne maščobne kisline iz kokosa, ekstrakt ličija in še več. 

Ko iščete najboljše, čiste in veganske beljakovine v prahu, se vam na prvo žogo to morda zdi izziv. Samo eno iskanje v Googlu vam da milijon zadetkov in možnih izbir. Pomembno je, da najdete tisto, kar poskrbi za vaše specifične zahteve po beljakovinah in vam pomaga živeti življenje na način, ki ga želite. Beljakovine v prahu vam pomagajo podpirati aktiven življenjski slog in vam dajo možnost, da delujete in se počutite kar se le da najboljše. 

Napisala: Lucija Bratina, uni. dipl. inž. živilstva in prehrane

Povzeto po: https://sunwarrior.com/blogs/health-hub/best-vegan-protein-powder

Deli naprej....

Podobne objave

Vsi vemo, da je pitje vode izredno pomembno, vendar pa se nam kljub temu rado zgodi, da na pitje kar nekako pozabimo. Vsakodnevno redno pitje zadostnih količin vode bo pustilo dobre posledice na naši koži, srcu in vsesplošnem zdravju.
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!
Železo je nujno potreben mineral, ki sodeluje v številnih življenjskih procesih. Verjetno najbolj znan je po svoji vlogi, ki jo opravlja v sestavi krvi. Brez železa namreč ne moremo tvoriti hemoglobina, pomembne beljakovine v rdečih krvnih celicah, ki veže kisik in ga iz pljuč raznaša po telesu.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.