-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Valentinovi Schwarzwaldski cupcake-i
Okus Schwarzwald torte ali črnega gozdička z višnjami (veganska & brezglutenska različica recepta) bo navdušila vse sladkosnede, čokoholike in ljubitelje hitrih, preprostih in zdravih pečenih sladic.
So bogatega, sočnega, čokoladnega okusa. Z njimi se lahko posladkate na Valentinov praznik ali kar tako. Lahko pa z njimi presenetite tudi otroke (v tem primeru iz recepta izpustite rum).
Ti cupcake-i so:
- brez mlečnih izdelkov, brez jajc & veganski
- enostavni za pripravo
- brez glutena
- brez rafiniranega sladkorja
- brez oreščkov
- brez soje
- primerni za otroke (samo izpustite rum)
- ekstra čokoladni in bogatega okusa
Sestavine (za približno 12 cupcake-ov/muffinov) za suhi biskvitni del:
- 175 gramov brezglutenske mešanice moke (lahko uporabite Schar znamko ali tapiokino moko)
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- ščep nerafinirane soli
- 50 g aromatičnega pravega 100% kakava v prahu
- 150-225 g kokosovega ali datljevega sladkorja ali eritritola (odvisno kako sladke želite)
- 50 g čokoladnih kapljic Cavalier
- 275 ml vroče vode
- 60 ml nerafiniranega rastlinskega olja (izberite po želji: mehko kokosovo olje, oljčno ali sončnično)
- 2 jušni žlici jabolčnega kisa
- 0,3 dl ruma
Sestavine za polnilo:
- Marmelada ali džem iz češenj brez dodanega sladkorja
ali
- višnje iz kompota, ki jih zmiksate v džemu podobno zmes
- po želji lahko dodate par kapljic ruma ali brandy-ja
Za okras:
- stepena kokosova smetana (iz gostega kokosovega mleka – uporabite samo trdi del)
- sveže ali vložene višnje (pozimi uporabite višnje iz kompota)
- naribana temna čokolada z jagodičevjem
Priprava:
- Za pripravo čokoladnih cupcake-sov segrejte pečico na 180 stopinj.
- Pripravite 12 papirnatih modelčkov za peko ali uporabite silikonski pekač.
- Zmešajte prvih pet suhih sestavin.
- Zmešajte mokre sestavine v suhe sestavine, da dobite gosto maso brez grudic. Vmešajte ročno z metlico, ne s strojčkom.
- Napolnite 12 modelčkov z maso in pecite 15 minut v prej segreti pečici na 180 stopinj.
- Uporabite zobotrebec, da preverite ali so cupcake-si pečeni. Če zobotrebec pride ven čist, so pečeni, sicer jih pustite v pečici še 5 minut.
- Počakajte, da se muffini ohladijo.
ZA POLNILO & DEKORACIJO
- Zgoraj naredite na vsakemu cupcake-u luknjico in vanjo vbrizgajte češnjevo marmelado ali džem.
- Pripravite kokosovo kremo iz gostega kokosovega mleka (ki ga dobite v konzervi)
- Povrh potresite s kakavom ali naribano čokolado in 1 svežo ali vloženo višnjo.
- Najboljši so ohlajeni. Počakali pa vas bodo od 3-4 dni, če jih seveda prej ne boste pojedli 🙂
Uživajte.
Prevod: Maja Jeereb, urednica portala MojeZdravje.net
Vir: http://wallflowerkitchen.com/black-forest-cupcakes-vegan-gf-option