Košarica
V košarici ni izdelkov.

Valentinovi Schwarzwaldski cupcake-i

Valentinovi Schwarzwaldski cupcake-i

Okus Schwarzwald torte ali črnega gozdička z višnjami (veganska & brezglutenska različica recepta) bo navdušila vse sladkosnede, čokoholike in ljubitelje hitrih, preprostih in zdravih pečenih sladic. 

So bogatega, sočnega, čokoladnega okusa. Z njimi se lahko posladkate na Valentinov praznik ali kar tako. Lahko pa z njimi presenetite tudi otroke (v tem primeru iz recepta izpustite rum).

Ti cupcake-i so:

  • brez mlečnih izdelkov, brez jajc & veganski
  • enostavni za pripravo
  • brez glutena
  • brez rafiniranega sladkorja
  • brez oreščkov
  • brez soje
  • primerni za otroke (samo izpustite rum)
  • ekstra čokoladni in bogatega okusa


Sestavine (za približno 12 cupcake-ov/muffinov) za suhi biskvitni del:

  • 175 gramov brezglutenske mešanice moke (lahko uporabite Schar znamko ali tapiokino moko)
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ščep nerafinirane soli
  • 50 g aromatičnega pravega 100% kakava v prahu
  • 150-225 g kokosovega ali datljevega sladkorja ali eritritola (odvisno kako sladke želite) 
  • 50 g čokoladnih kapljic Cavalier 
  • 275 ml vroče vode
  • 60 ml nerafiniranega rastlinskega olja (izberite po želji: mehko kokosovo olje, oljčno ali sončnično)
  • 2 jušni žlici jabolčnega kisa
  • 0,3 dl ruma

Sestavine za polnilo:

  • Marmelada ali džem iz češenj brez dodanega sladkorja

ali

  • višnje iz kompota, ki jih zmiksate v džemu podobno zmes
  • po želji lahko dodate par kapljic ruma ali brandy-ja

Za okras:

  • stepena kokosova smetana (iz gostega kokosovega mleka – uporabite samo trdi del)
  • sveže ali vložene višnje (pozimi uporabite višnje iz kompota)
  • naribana temna čokolada z jagodičevjem


Priprava:

  1. Za pripravo čokoladnih cupcake-sov segrejte pečico na 180 stopinj.
  2. Pripravite 12 papirnatih modelčkov za peko ali uporabite silikonski pekač.
  3. Zmešajte prvih pet suhih sestavin.
  4. Zmešajte mokre sestavine v suhe sestavine, da dobite gosto maso brez grudic. Vmešajte ročno z metlico, ne s strojčkom.
  5. Napolnite 12 modelčkov z maso in pecite 15 minut v prej segreti pečici na 180 stopinj.
  6. Uporabite zobotrebec, da preverite ali so cupcake-si pečeni. Če zobotrebec pride ven čist, so pečeni, sicer jih pustite v pečici še 5 minut.
  7. Počakajte, da se muffini ohladijo. 

ZA POLNILO & DEKORACIJO

  1. Zgoraj naredite na vsakemu cupcake-u luknjico in vanjo vbrizgajte češnjevo marmelado ali džem.
  2. Pripravite kokosovo kremo iz gostega kokosovega mleka (ki ga dobite v konzervi)
  3. Povrh potresite s kakavom ali naribano čokolado in 1 svežo ali vloženo višnjo.
  4. Najboljši so ohlajeni. Počakali pa vas bodo od 3-4 dni, če jih seveda prej ne boste pojedli 🙂

Uživajte. 


Prevod: Maja Jeereb, urednica portala MojeZdravje.net

Vir: http://wallflowerkitchen.com/black-forest-cupcakes-vegan-gf-option

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Vsi vemo, da je pitje vode izredno pomembno, vendar pa se nam kljub temu rado zgodi, da na pitje kar nekako pozabimo. Vsakodnevno redno pitje zadostnih količin vode bo pustilo dobre posledice na naši koži, srcu in vsesplošnem zdravju.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.