Košarica
V košarici ni izdelkov.
Zelenjavna čičerikina palačinka

Zelenjavna čičerikina palačinka

Vse odkar sem čičerikino palačinko pripravila prvič, je ta jed pri meni tedensko na meniju, preprosto zato ker je tako okusna, njena priprava pa tako hitra in enostavna. Prepričana sem, da bo recept zelo pri srcu vsem, ki se radi prehranjujete zdravo, še posebej pa tistim, ki se iz kakršnegakoli razloga izogibate tudi olju, glutenu in laktozi. 

Dodatno hranilno vrednost tej palačinki prispeva moringa, ki po okusu spominja na špinačo, sicer pa velja za eno izmed najbolj hranljivih rastlin na svetu. Moringo ali z drugim imenom tudi »drevo življenja« so uporabljali že stari Grki, Rimljani in Egipčani in predstavlja dober vir železa in je odličen vir tiamina.

Sestavine:

  • ½ lončka (45 g) čičerikine moke 
  • ¼ do ½ žličke soli
  • ⅛ žličke popra
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 1 žlica Sunwarrior moringe v prahu 
  • ščep čilijevih kosmičev (opcijsko)
  • 150 ml vode
  • 1 majhna čebula, 1 strok česna 
  •  ½  večje paprike

Postopek:

  1. V posodi najprej združimo čičerikino moko, sol, poper, pecilni prašek, čilijeve kosmiče in moringo v prahu. 
  2. Dodamo vodo in dobro premešamo (masa mora biti gosta).
  3. Čebulo, česen in papriko narežemo na čim manjše kose in jih primešamo v maso. 
  4. Ponev dobro segrejemo, nato pa po njej, v obliko palačinke, razmažemo gosto maso.
  5. Pokrijemo s pokrovko in pečemo 5 minut na vsaki strani (pri obračanju si lahko pomagamo z mokrim krožnikom).

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!