13 načinov za uporabo kokosovih posodic

Simpatične kokosove posodice so alternativa plastičnim posodicam. Narejene so iz 100% recikliranega kokosa, kar pripomore k zmanjšanju odpadkov. Posodica ni polakirana s škodljivimi kemikalijami, kovinami ali umetnimi laki in je tako primerna za živila, ki so občutljiva na podobne snovi. V nadaljevanju sledi nekaj idej, za kaj vse lahko uporabljate kokosove skodelice.

1. Skodelica za zajtrk


V skodelici lahko naredite svoj najljubši zajtrk, mueslije, granolo ali okusno “smoothie” bowl-o. Okusen recept najdete tukaj.

2. Skodelica za solato 


Kokosove skodelice so malo manjše kot si mogoče predstavljate, zato so odlična merica za solate, za vse tiste, ki vam solata ni najljubša. V skodelici si lahko naredite največ veliko dlan solate.

3. Skodelica za toplo zelenjavno juho


Kokosove skodelice so odlične tudi za tople jedi, kot je na primer kremna grahova ali špinačna juha. Vročina je ne uniči, če pa jo želite ohraniti lepo, jo nežno umijte pod toplo vodo (s kakšnim naravnim čistilom ali sodo bikarbono) in jo osušite, nato jo premažite s kokosovim oljem, tako bo dlje časa ostala ohranjena in lepega videza.

5. Skodelica za sladice (sladoled, smoothie bowle)

V njej lahko servirate prikupne sladice kot je chia puding, proteinske, čokoladne, matcha in sadne smoothie bowle, nanj pa potresete še sadje, granolo ali oreščke. 
6. Skodelica za shranjevanje in serviranje namazov ali omak (npr. humus ali guacamole)
Skodelica je primerna za serviranje in shranjevanje doma narejenih namazov. Pa naj gre za hummus, guacamole ali lečin namaz, vsi izgledajo bolj zanimivi v kokosovi skodelici. 

7. Skodelice za izdelovanje mask za obraz in telo


Skodelico lahko uporabljate za izdelovanje mask ali peelingov za obraz ali telo. Naredite ga kar doma, iz doma najdenih sestavin. Za obraz je odlična kombinacija zeleni čaj, med in stopljeno kakavovo maslo.  
8.  Skodelice za pripravljanje tradicionalnih čajev kot je matcha
Japonski zeleni čaj matcha, se lahko servira le v keramičnih ali lesnih posodicah, saj se lahko matcha poveže z snovi iz kovine in plastike ter tako izgubi pomembna hranila.
9.  Skodelice za suhe prigrizke – oreščke


V kokosovih skodelicah lahko servirate mešanice oreščkov in suhega sadja, kar da naraven in dekorativni izgled vašemu prostoru. 
10.  Skodelica za proteinske kroglice na poti
V kokosovih skodelicah lahko postrežete doma pripravljene proteinske ali energijske kroglice. Recept za 11 različnih kombinacij najdete tukaj.
Lahko jo vzamete tudi seboj na plažo ali v hribe, saj je lahka in iz nje praktično jeste vsepovsod na poti. Kadar v njej prenašate hrano, jo enostavno samo pokrijte s folijo.
11. Skodelice za hrano za živali

 Tudi vaši hišni ljubljenčki lahko svojo hrano uživajo v kokosovih skodelicah. 
12. Posodica za rože


Skodelica lahko služi tudi kot lonček za manjše rože ali kaktuse. Vanjo lahko posadite tudi vašo najljubšo začimbo in tako kuhinji dodate bolj naravni in tropski pridih.
13. Posodica za nakit ali ličila


Zaradi primerne velikosti lahko v kokosovo posodico shranite tudi prstane, zapestnice in verižice. Primerna je tudi za shranjevanje raznih ličil v prahu – kot so senčila za veke, mineralni pudri, čopiči… 
Napisala: Katarina Miklavc, uni. dipl. inž. živilstva in prehrane
Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE