Košarica
V košarici ni izdelkov.

3 primeri, v katerih potrebujete beljakovine - čeprav mislite, da jih ne

3 primeri, v katerih potrebujete beljakovine – čeprav mislite, da jih ne

Beljakovine niso samo za “po vadbi”. Potrebujemo jih tudi v drugih delih dneva. Naj vam namignem, kdaj vse jih naše telo potrebuje in kje jih lahko dobimo.

Sama nisem nič boljša: beljakovine nezavedno vidim kot hranilo, ki ga je treba jesti po koncu intenzivne vadbe. Tako so nas naučili, mar ne? Resnici na ljubo potrebujemo beljakovine tudi ko se ne potimo in nas od prejšnjega treninga ne bolijo mišice. Pa še kako jih potrebujemo! Tukaj so trije primeri, v katerih naše telo potrebuje beljakovine, pa se tega pogosto ne zavedamo.

Med potovanjem ali ko na voljo nimate lastne kuhinje 

Res je, jabolko je super zdravo, a jabolko vas ne bo ohranjalo site na 6-urnem letu ali 4-urnem tekanju po mestu, ko urejate nujne opravke. Ko polnovredni obrok ni na dosegu roke, vas bodo rešile beljakovine! Najbolje je, da z beljakovinami bogat obrok zaužijete vnaprej, ali pa na pot vzamete beljakovinski prigrizek. To vam bo pomagalo na več načinov: ne boste lačni (in nesramni do tujcev), ne boste posegali po hrani, ki je sicer nikoli ne bi zaužili, poleg tega pa se ne boste prenajedli, ko končno pridete do obroka.

Moja izbira za na pot so beljakovinske kroglice, ki jih pripravim vnaprej in si jih zapakiram v vrečko ali posodico. Klikni tukaj za recept! Če nimate časa za pripravo, potem vas bodo vsekakor beljakovinske ploščice.

Ko ste lačni pred spanjem

Zvečer vsi postanemo lačni. No, ne čisto vsi, a veliko nas je. Običajno je večer čas za sladke prigrizke. Saj veste, sladkarije. Sladice, ki nas razvajajo. A težava sladkih prigrizkov je, da nam sladkor da energijo – in to je zadnja stvar, ki jo pred spanjem potrebujemo. Poleg tega nas sladkor ne poteši zares; zaradi njega si želimo še več hrane, ker nam popolnoma zmeša vrednosti krvnega sladkorja. Rešitev so v primerih takšne večerne lakote beljakovine. Beljakovine nas nasitijo, ne da bi povzročile rast krvnega sladkorja, zato so najboljša izbira, če nas pred spanjem popade lakota.

Sama si kot prigrizek pred spanjem privoščim kokosov ali mandljev jogurt z 2 žlicama Sunwarrior Blend beljakovin.

Ko hujšate

Če želite izgubiti odvečno telesno težo, ne boste našli boljšega pomočnika od rastlinskih beljakovin. Beljakovine namreč nasitijo. To pomeni, da boste zaradi njih pojedli manj in se počutili zadovoljno site. To pomeni, da lahko izgubljate kilograme in se hkrati počutite site, kar je resnično najboljša kombinacija.

Moja izbira za shujševalni zajtrk so beljakovinske palačinke.

Moj najljubši prigrizek, če želim izgubiti nekaj kilogramov, pa je beljakovinski zeleni smuti.

Še nekaj idej za beljakovinske zajtrke:

Če še niste poskusili Sunwarrior beljakovin, nekaj nasvetov z vami delim v prispevku tukaj. Lahko pa naročite manjše enkratno pakiranje.

Za vse ljubitelje proteinskih palačink delim še video recept:

Avtor: Party In My Plants, https://sunwarrior.com/healthhub/3-times-you-might-need-protein-when-you-dont-think-you-do

Prevod: Eva Žontar

Deli naprej....

Podobne objave

Vsi vemo, da je pitje vode izredno pomembno, vendar pa se nam kljub temu rado zgodi, da na pitje kar nekako pozabimo. Vsakodnevno redno pitje zadostnih količin vode bo pustilo dobre posledice na naši koži, srcu in vsesplošnem zdravju.
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!
Železo je nujno potreben mineral, ki sodeluje v številnih življenjskih procesih. Verjetno najbolj znan je po svoji vlogi, ki jo opravlja v sestavi krvi. Brez železa namreč ne moremo tvoriti hemoglobina, pomembne beljakovine v rdečih krvnih celicah, ki veže kisik in ga iz pljuč raznaša po telesu.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.