5 prednosti nadomestkov obrokov

Kaj sploh je nadomestek obroka? Različne znamke se med seboj resnično zelo razlikujejo, a groba definicija bi bila, da je nadomestek obroka prehranski izdelek, ki vsebuje vsa glavna hranila in malo kalorij. Namenjen je predvsem zamenjavi običajnega obroka z namenom hujšanja, pridobivanja na definiciji ali preprosto večjega vnosa hranil v prehrano. 

Nadomestki obroka imajo svoje prednosti in slabosti, te pa so v veliki meri odvisne od izdelka, ki ga izberemo.

Našli smo 5 prednosti nadomestkov obrokovV tem prispevku si preberite, na kaj biti pozorni ob izbiri nadomestka obroka.   

1. Priprava nam ne vzame časa 

Glavna ideja nadomestka obroka je, da je pripravljen v trenutku in nam praktično ne vzame časa. To se sliši mikavno, ker smo danes tako pogosto razpeti med kupom obveznosti, da sploh ne najdemo časa za kakovosten obrok. Vseeno bodimo pri tem pozorni na dve stvari: 

  • ne pustimo, da nam med vsakodnevnimi obveznostmi zmanjka časa zase in za svoje dobro počutje – naša prehrana naj vedno temelji na sveže pripravljenih, polnovrednih obrokih: nadomestek obroka Lean Meal je najboljša možna alternativa, ko ne gre drugače, a je še vedno samo alternativa
  • izberimo kakovosten nadomestek obroka, ki vsebuje samo naravne sestavine in je brez dodanih arom, barvil in konzervansov; tako bomo kljub hitri pripravi zaužili nekaj hranljivega in zdravega


2. Vsebujejo vsa potrebna hranila

Nadomestki obroka so običajno zasnovani tako, da vsebujejo poleg osnovnih hranil tudi vitamine in minerale, ki so nujni za optimalno delovanje telesa (sploh, če ste na dieti). A pozor! Poceni nadomestki obroka vsebujejo ta mikrohranila v njihovi sintetični obliki, ki je telo ne more absorbirati in uporabiti.

Prepričajte se, da vsebuje vaš nadomestek obroka vitamine in minerale iz naravnih rastlinskih virov in v njihovi aktivni obliki. Preberite deklaracijo!

Sunwarrior Lean Meal vsebuje vitamine, ki so ekstrahirani iz ekoloških zelišč. Vitamin D se nahaja v aktivni D3 obliki in prihaja iz lišajev, vitamin B12 pa je v obliki metilkobalamina, ki je najlažja za absorpcijo. Minerali izvirajo iz morskih alg kelp.


3. Preprečujejo prenajedanje

Raziskave kažejo, da so ljudje na dieti najbolj podvrženi prenajedanju. Kadar uživamo manj kalorij kot smo običajno navajeni, se to pogosto kaže v izbruhih nenadne želje po (nezdravi) hrani. Nadomestek obroka je odličen način, da se temu izognemo – vsebuje dovolj vlaknin in beljakovin, da nas nasitijo za dlje časa in omilijo željo po nezdravih prigrizkih. 4. Spodbujajo hujšanje

Če se lotevate diete, je zelo pomembno, da primerno nadomestite hranila v vaši prehrani. Nadomestek obroka omogoča, da kljub manjšemu vnosu kalorij še vedno zaužijete dovolj hranil in se ne počutite prikrajšane in lačne. Raziskave kažejo, da ljudje, ki med dieto uživajo nadomestke obrokov, lažje vztrajajo na njej in hitreje dosežejo želeno telesno težo. Več o raziskavah si preberite v prispevku tukaj.

Pozor: sami vedno poudarjamo, da hitre diete in zmanjšan vnos kalorij niso rešitev. Lahko pomagajo pri dosegu želenih ciljev, a na dolgi rok je za vitko postavo najbolj pomembno, da vzpostavimo zdrav način prehranjevanja z dovolj gibanja. 


5. Pomagajo pri ohranjanju in pridobivanju mišične mase

Kakovostni nadomestki obrokov vsebujejo tudi velik delež beljakovin (med 14 in 15 grami na porcijo), ki prispevajo k pridobivanju in ohranjanju mišične mase. V primeru
Lean Meal so to grahove beljakovine, 
ki zagotavljajo popoln beljakovinski profil za ohranjanje in pridobivanje mišične mase.

Ker hkrati vsebujejo malo kalorij, so idealna izbira za športnike, ki želijo pridobiti na definiciji – zmanjšati delež telesne maščobe in hkrati ohraniti mišično maso.

BERITE DEKLARACIJE!

Poleg tega je najboljši način za izbiro dobrega nadomestka obroka branje deklaracije na embalaži. Ne ozirajte se preveč na reklamne trditve, temveč se o njih rajši prepričajte sami. Vedno preverite sestavine in prehransko tabelo ter bodite pri tem pozorni na naslednje kriterije dobrega izdelka.

KAKOVOSTEN NADOMESTEK OBROKA:

  • vsebuje vsaj 14 do 15 gramov beljakovin na porcijo
  • vsebuje vsaj 3 grame vlaknin na porcijo
  • vsebuje manj kot 10 gramov sladkorjev na porcijo
  • ne vsebuje koruznega sirupa ali umetnih sladil
  • ne vsebuje hidrogeniranih rastlinskih olj
  • vsebuje vsaj 33% dnevno priporočenih vrednosti vitaminov in mineralov
  • vsebuje sestavine ekološkega izvora (kjer je to mogoče)
  • vsebuje rastlinske vire beljakovin in drugih hranil 


Kaj pa slabosti?

Več o tem preberite v naslednjem prispevku, ki ga najdete tukaj.

Več podobnih vsebin:

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE