3 slabosti nadomestkov obrokov

V tem prispevku smo pisali o prednostih, ki jih lahko prinašajo nadomestki obrokov. Tokrat se bomo dotaknili njihove negativne plati – kmalu vam bo postalo jasno, da so tudi slabosti (tako kot prednosti) resnično najbolj odvisne o tega, kateri izdelek izberemo. 

1. Nezdrave sestavine

Veliko nadomestkov obroka vsebuje nezdrave sestavine. Med njimi se najpogosteje znajdejo koruzni sirup, rafinirani sladkor, umetna sladila, umetna barvila in arome, hidrogenirana rastlinska olja in umetni konzervansi. Nekatere izmed teh sestavin niso samo nezdrave, temveč so lahko resnično škodljive – za veliko umetnih sladil je dokazano, da lahko povzročijo rakava obolenja.

Pri branju deklaracij ne glejte le tabele hranilnih vrednosti, ampak pozorno preberite tudi vse sestavine!


Nekateri izdelki so oglaševani kot izdelki za hujšanje, a vsebujejo več gramov sladkorja kot gramov beljakovin. To je razlog, zaradi katerega je pri izbiri izdelka vedno dobro prebrati deklaracijo – poiskati želite izdelek, ki vsebuje naravne sestavine, veliko vlaknin in ne več kot nekaj gramov sladkorja.  

2. Niso dolgoročna rešitev

Nadomestki obrokov lahko pomagajo pri hitrem hujšanju, a na dolgi rok niso najboljši način za ohranjanje zdravega prehranjevanja. Polnovredne rastlinske sestavine v pravih obrokih vsebujejo poleg vitaminov in mineralov tudi antioksidante in encime, ki jih je težko zapakirati v že pripravljen izdelek. Prav tako večina nadomestkov obrokov ne vsebuje dovolj vlaknin, da bi lahko na dolgi rok omogočali optimalno prebavo in zdravo črevesje. 

Nadomestek obroka preprosto ne more nadomestiti polnovrednega obroka iz svežih sestavin – lahko pa se mu približa. Sunwarrior nas je resnično pozitivno presenetil, ko jeLean Meal nadomestek obroka vključil tudi mešanico naravnih rastlinskih encimov, posebej pripravljenih za optimalno absorpcijo vseh ostalih sestavin, ki jih vsebuje. Ena porcija vsebuje kar 7 gramov vlaknin, z njo pa zaužijemo tudi močne antioksidante (njihov vir so naravne rastlinske sestavine), kot so vitamin E, vitamin K, folna kislina, cink in selen. Vsekakor najbližje polnovrednmu obroku, kar gre!


3. Ne popravijo slabih prehranjevalnih navad

Če želimo nadomestek obroka uživati z namenom hujšanja, se je potrebno zavedati, da je vzrok za prekomerno telesno težo skoraj vedno nepravilen življenjski slog. Začasno nadomeščanje nekaterih obrokov vam lahko pomaga, da hitreje izgubite kilograme, a ne popravi vaših slabih prehranjevalnih navad. Zavedajte se, da ne morete večno živeti od nadomestkov obrokov (niti če so tako hranljivi in kakovostni kot Lean Meal – illumin8!). Ko boste enkrat preklopili nazaj na stare navade, boste zelo verjetno ponovno pridobili na prekomerni telesni teži. 


DOBRA NOVICA:

vsem omenjenim slabostim se lahko enostavno izognemo, če izberemo kakovosten izdelek. In ga pravilno uporabljamo. Več o tem, na kaj morate biti pozorni ob izbiri in kako nadomestek obroka pravilno uporabljati, preberite tukaj. 

Preberite tudi:

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE