Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Beljakovinska čokolada z matcho

Matcho najraje pijem kot čaj ali latte s spenjenim sojinim mlekom, a ker se koščku temne čokolade na dan težko odrečem,  sem našla način kako bi svoje 3 najljubše razvade združila v eno. 

Prva moja jutranja navada je matcha čaj, saj me prijetno zbudi, kadar je hladno in me zebe, pa pijem kurkumin latte. Za malico ali po jutranji vadbi nikoli ne izpustim svojih najljubših proteinov Blend čokolada. Popoldan pa se redko uspem izogniti koščku temne čokolade. Najbolj mi je všeč Cavalier, ker vsebuje 85% kakavovega deleža, nič sladkorja in nič mleka! Čokoladne kapljice so priročne za pripravo domače čokolade.

Matcho lahko uporabljamo v čaju, pomarančnem soku ali si pripravimo matcha latte z rastlinskim mlekom (recept spodaj). Kaj pa, če si želimo več razvajanja?  Potem jo lahko dodamo palačinkam, piškotom, tortam in biskvitom. Če imate radi čokoladne sladice tako kot jaz, vam bo zagotovo všeč spodnji recept za čokoladne pralineje z dodatkom beljakovin Sunwarrior in 100% matche focus.

Sestavine za približno 12 pralin:

Priprava:

  1. Čokoladne kapljice, 2/3 kokosovega olja in kokosovo mleko stopimo nad vodno kopeljo. Dodamo ščepec soli in burbonsko vanilijo. Mešamo s kuhalnico.
  2. Ko je čokoladna mešanica že tekoča, počasi vmešamo kakav in beljakovine z okusom čokolade. Mešamo dokler krema ne postane ravno prav gosta.
  3. Prva spodnja plast: v silikonske modelčke za muffine dodamo po 1 jušno žlico vsake mešanice in modelčke postavimo v zamrzovalnik za 5 minut (za 1 plat porabimo 1/2 mešanice).
  4. Medtem v drugi kozici stopimo preostalo kokosovo olje, kokosovo maslo, agavo in 100% matcho. Lahko uporabite močnejšo focus ali matcho za sladice (manj močno), obe sta 100%.
  5. Druga srednja plast: s pripravljeno kokosovo matcha kremo napolnimo modelčke do polovice. Ponovno postavimo v zamrzovalnik za 5 minut.
  6. Tretja zadnja plast: ponovimo postopek pod točko 3 in napolnimo modelčke do vrha s čokoladno mešanico (približno 2 čajni žlički na modelček).
  7. Vse skupaj zamrznemo za 30 minut. Po 30 minutah silikonske modelčke vzamemo iz zamrzovalnika in čokoladne praline obrnemo na leseno podlago in postrežemo.
  8. Čokolado hranimo v hladilniku do 3 dni, če je prej ne pojeste 🙂
  9. Okras: za lepši izgled skozi cedilo potresemo matcho v prahu po vsaki čokoladni pralini. Uživajte!

Lastnosti 100% matche focus:

  • spodbuja koncentracijo in zbranost 
  • poveča budnost do 6 ur
  • vsebuje veliko klorofila in antioksidantov
  • ne vpliva na živčnost in visok krvni tlak kot je to značilno za kavo
  • je 100% japonska matcha (mleta na granite kamne)
  • Ima ekološki certifikat
  • Je brez umetnih arom, barvil in drugih dodatkov
  • Je odličnega okusa

Recept:  Maja Jeereb, prilagojeno po: vir: KissaTea.com

Še nekaj osnovnih idej za pripravo matcha čaja v video receptu: 

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE