Košarica
V košarici ni izdelkov.

Veganski brezglutenski pustni krofki

Veganski brezglutenski pustni krofki

Pred vami je malo drugačen recept za pustne krofke. Recept je primeren za vse, ki si želite lahko in okusno alternativo klasičnim, mastnim in kaloričnim krofom. Spodnji krofki ne vsebujejo glutena, mlečnih izdelkov in maščobe. Prav zaradi tega imajo malo kalorij in so lahko prebavljivi. 

Sestavine za 7 krofkov: 

  • 100 g brezglutenske moke
  • 50 g zmletih ovsenih kosmičev
  • žlička pecilnega praška iz vinskega kamna
  • žlička sode bikarbone
  • 50 g rjavega, kokosovega ali datljevega sladkorja 
  • 100 ml rastlinskega napitka (najbolje nesladkanega mandljevega) ali Mimy mandljeve osnove
  • žlica limoninega soka
  • žlica marelične marmelade 
  • žlica belega sladkorja v prahu za posip ali naravnega sladila SugerSweet (ki ga zmeljete v prah)

Postopek: 

  • Najprej zmešamo suhe sestavine in sladkor. Nato primešamo napitek, limonin sok in marmelado. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v modelčke za krofe. 
  • Pečemo 15 min na 180 stopinj Celzija. Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo in jih nato potresemo z belim sladkorjem v prahu

Pripravila: Katarina Katanec, mag. inž. prehrane

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.