Košarica
V košarici ni izdelkov.
Kivijeve rezine

Kivijeve rezine

Z vitamini bogate, osvežujoče in ravno prav sladke kivijeve rezine. Če bi se tudi vi radi posladkali z nečim malo manj čokoladnim ter bolj svežim in prijetno kislim, so te rezine kot nalašč za vas.

Ta sladica pa je tudi prava vitaminska bombica, saj so kiviji bogat vir vitamina C. Ta je dober antioksidant in skrbi za krepitev našega imunskega sistema.  Kiviji pa tudi poskrbijo za boljšo prebavo, saj vsebujejo encime, ki pomagajo pri boljši razgradnji hrane.

Rezine so še dodatno obogatene z rastlinskimi beljakovinami Sunwarrior: so zelo lahko prebavljive in prijetnega okusa. Primerne za vse, ki ne uživajo glutena, mleka in soje.

Sestavine za spodnjo plast:

Sestavine za zgornjo plast:

Postopek:

  1. Sestavine za spodnjo zmiksamo v multipraktiku. Pri tem najprej zmiksamo datlje in vodo, da dobimo čim bolj gladko datljevo pasto, šele nato pa hrustljavo zmiksamo vse preostale sestavine za spodnjo plast. 
  2. Vse sestavine za zgornjo plast (z izjemo 2 kivijev, ki sta namenjena za dekoracijo), zmiksamo v blenderju. 
  3. Spodnjo plast potisnemo v dno manjšega pekača tipa “srnin hrbet” (30 x 10 cm). Čez njo prelijemo zgornjo plast in zaključimo s tankimi rezinami kivija, ki jih razporedimo po vrhu. 
  4. Pekač položimo v skrinjo za 3 ure, nato pa narežemo v poljubno velike rezine.  

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.