Kivijeve rezine

Z vitamini bogate, osvežujoče in ravno prav sladke kivijeve rezine. Če bi se tudi vi radi posladkali z nečim malo manj čokoladnim ter bolj svežim in prijetno kislim, so te rezine kot nalašč za vas.

Ta sladica pa je tudi prava vitaminska bombica, saj so kiviji bogat vir vitamina C. Ta je dober antioksidant in skrbi za krepitev našega imunskega sistema.  Kiviji pa tudi poskrbijo za boljšo prebavo, saj vsebujejo encime, ki pomagajo pri boljši razgradnji hrane.

Rezine so še dodatno obogatene z rastlinskimi beljakovinami Sunwarrior: so zelo lahko prebavljive in prijetnega okusa. Primerne za vse, ki ne uživajo glutena, mleka in soje.

Sestavine za spodnjo plast:

Sestavine za zgornjo plast:

Postopek:

  1. Sestavine za spodnjo zmiksamo v multipraktiku. Pri tem najprej zmiksamo datlje in vodo, da dobimo čim bolj gladko datljevo pasto, šele nato pa hrustljavo zmiksamo vse preostale sestavine za spodnjo plast. 
  2. Vse sestavine za zgornjo plast (z izjemo 2 kivijev, ki sta namenjena za dekoracijo), zmiksamo v blenderju. 
  3. Spodnjo plast potisnemo v dno manjšega pekača tipa “srnin hrbet” (30 x 10 cm). Čez njo prelijemo zgornjo plast in zaključimo s tankimi rezinami kivija, ki jih razporedimo po vrhu. 
  4. Pekač položimo v skrinjo za 3 ure, nato pa narežemo v poljubno velike rezine.  

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE