Čokolada z zelenim MATCHA čajem

Za pripravo čokolade z zelenim Matcha čajem potrebujemo:

Priprava:

Količine prilagodite velikosti vašega modelčka. Jaz sem uporabila za 100g čokolado 2 zvrhani jušni žlici kokosove maščobe in ravno toliko kakavovega masla. Ostale sestavine poljubno dodajajte glede na teksturo – masa naj bo ravno prav gosta in ne preredka. Zgostimo jo s Sunwarrior beljakovinami.

Na štedilnik postavimo posodo z vodo, jo zavremo in nanjo postavimo kozico v kateri stopimo kakavovo in kokosovo maslo. Dodamo ščepec nerafinirane soli, 3 čajne žličke Matcha čaja, 1 jušno žlico Sunwarrior blejakovin (okus vanilija) za zgostitev in noževo konico burbonske vanilije v prahu.

Vse sestavine mešamo, da postanejo tople, pazimo, da temperatura ne naraste nad 46 stopinj, da bo čokolada res presna. Pripravimo silikonske modelčke za čokolado ali peki modelčke za muffine in vanje dodamo goji jagode. Nato v vsak modelček vlijemo zeleno mešanico čokolade. Postavimo v zamrzovalnik in počakamo 30-45 minut, da zamrzne. Čokolada je pripravljena. Tablice čokolade damo na krožnik in postrežemo.

Japonski zeleni čaj matcha

Matcha je vrsta japonskega zelenega čaja – v prah zmleti zeleni lističi čajevca. Znana je po tem, da spodbuja koncentracijo, istočasno sprošča in izostri čute ter poveča budnost kar do 6 ur. Vsebuje veliko klorofila, antioksidantov, kalija, vitaminov A in C, železa, proteinov in kalcija ter s tem izboljšuje delovanje imunskega sistema. Vsebuje petkrat več kofeina kot kava, vendar ne vpliva na živčnost ali visok krvni tlak kot je to značilno za kavo. Okus je izjemen, rahlo grenak in oreškast, a se v kombinaciji s toplim rastlinskim mlekom spremeni v pravo fantazijo zelenega napitka. Naslednjič vam zaupamo recept za Matcha Latte napitek z domačim mandljevim mlekom.

Vir slik: talesofakitchen.com

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE