Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Čokoladni beljakovinski kolač (z bučkami)

Vsi vemo, kako zelo zdrave so bučke, a si bo vsak izmed nas veliko rajši privoščil kos čokoladnega kolača. S tem receptom je težava rešena, ker vsebuje oboje!  

Naš recept za čokoladni beljakovinski kolač je:

  • Veganski
  • Brez glutena
  • Brez rafiniranega sladkorja
  • Brez soje
  • Visokobeljakovinski

…in vsebuje zelenjavo! Vsi vemo, kako zelo zdrave so bučke: odvajajo odvečno vodo iz telesa, razstrupljajo, blažilno delujejo na ledvica in urejajo prebavo.  Poleti jih je na vrtu na pretek in pogosto jih imamo v hladilniku toliko, da ne vemo kam z njimi. Jeseni pa lahko zelene bučke nadomestite z rumeno hokaido ali muškatno bučo. 🙂

Zakaj jih ne bi vključili v nekaj sladkega? Bučke bodo v pecivu vedno povečale vlažnost in sočnost, zato ta recept spominja na sočne čokoladne brawnije.

Namesto jajc so lanena semena, namesto masla smo uporabili maslo iz sončničnih semen, za sočnost in vlažnost pa poskrbijo bučke. Odlična sladica in beljakovinska malica v enem!

RECEPT za čokoladni beljakovinski kolač z bučkami


SESTAVINE

  • 2 skodelici nastrgane mlade bučke
  • ¼ skodelice kakava v prahu
  • 2 merici Sunwarrior BLEND ali PLUS z okusom čokolade
  • ¾ skodelice razmaščene kokosove moke
  • 1/3 skodelice kokosovega sladkorja ali Tiger’s mešanice
  • 2 jušni žlici mletih lanenih semen
  • 2 jušni žlici masla iz sončničnih semen (ali drugega masla iz oreščkov)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 1 jušna žlica jabolčnega kisa
  • ½ čajne žličke soli
  • 1 skodelica mandljevega mleka
  • ¼ skodelice čokoladnih kapljic  ali dobre temne čokolade


PRIPRAVA

  1. Segrejte pečico na 200°C.
  2. Pripravite “laneno jajce”, tako da mleta lanena semena zmešate s 6 jušnimi žlicami mlačne vode.
  3. V srednje veliki skledi zmešajte vse suhe sestavine (brez bučke). 
  4. Ko so vse suhe sestavine dobro premešane, jim dodajte “laneno jajce”, maslo iz semen in mandljevo mleko. Pri zadnjem upoštevajte, da dodajate po ¼ skodelice mleka naenkrat.
  5. Testo mora biti podobno masi za torto ali debele palačinke. Ko dosežete takšno gostoto, primešajte še nastrgano bučko (zeleno ali rumeno).
  6. Testo prestavite v naoljen pekač za kolače in po želji potresite s kakovostnimi kapljicami iz temne čokolade ali nastrgano temno čokolado.
  7. Pecite 45-55 minut.

Prevod: Eva Žontar, uni. dipl. biologinja in svetovalka za rastlinsko prehrano, junij 2018
Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/chocolate-zucchini-protein-loaf
Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE