Košarica
V košarici ni izdelkov.

Tropski matcha sladoled v ananasovi skledi

Tropski matcha sladoled v ananasovi skledi

Ananas, ta okusni tropski sadež vsebuje ogromno vitaminov in mineralov, vključno s kalijem, bakrom, magnezijem, kalcijem, manganom, vitaminom C, beta karotenom, tiaminom, vitamin B6 in folno kislino. Pomemben je tudi encim bromelain, poleg tega pa vsebuje ananas tudi veliko vlaknin.

Poletje je čas, ko je sadja v izobilju. Seveda se strinjamo, da je najboljše sezonsko in lokalno sadje, včasih pa ne moremo mimo sladkih tropskih sadežev. Za poletni sladoled je ananas odlična osvežitev, v kombinaciji z matcho pa je okus res fantastičen.

Za pripravo sladoleda potrebujete naslednje sestavine:

  • 1/2 zrelega sladkega ananasa
  • pest poljubnega zelenja (listje blitve, špinače, ohrovta, poprove mete)
  • 1 manjša skodelica na kocke narezane sladke melone ali manga (po želji lahko zamenjate tudi z banano)
  • 1/2 zrelega avokada
  • 1 zamrznjen kokosov jogurt
  • 2 jušni žlici 100% matche v prahu
  • 1,5 merici presnih rastlinskih beljakovin Sunwarrior Blend z okusom vanilije
  • 1 jušna žlica baobaba v prahu (po želji za sladilo)
  • 1 dl kokosove vode ali kokosovega mleka ( izberite po želji)


Priprava:

  1. Izdolbemo ananas in ga narežemo na manjše koščke.
  2. Koščke ananasa skupaj z ostalimi sestavinami damo v blender.
  3. Pripravimo gost smoothie v blenderju iz vseh naštetih sestavin.
  4. Po želji lahko za dodatno gostoto v smoothie dodamo tudi chia semena.
  5. Napolnimo ananasovo posodico.
  6. Postavimo v zamrzovalnik za 2 uri.
  7. Okrasimo s poljubnimi dodatki: sadjem, semeni, kokosom.

Pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net. Več o koristih ananasa si preberite v prispevku tukaj.

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.