Košarica
V košarici ni izdelkov.
Domač proteinski čoko-lešnik

Domač proteinski čoko-lešnik

Z vami delimo recept za priljubljeno otroško kašico brez sladkorja iz polnovrednih in zdravih sestavin. Na koncu najdete tudi VIDEO recept.

Potrebujete poljubne količine (prilagodite jih vašem okusu – več lešnikov za tiste, ki vam je njihov okus všeč ali več datljev, če ste bolj sladkosnedi. Najbolj okusen recept boste dobili, če boste lešnike in kosmiče razdelili na polovičko, dodali toliko kakava, da dobite lepo rjavo barvo in toliko datljev, da bo čokolešnik zadostil vaši sladkosnednosti 🙂 Pripravite si naslednje sestavine:

Priprava:

1. V mikser s široko posodo stresemo ovsene kosmiče in jih zmiksamo.

2. Dodamo lešnike in ponovno zmiksamo. Boljši okus boste dobili, če boste lešnike prej popražili oziroma popekli v pečici in jih oluščili.

Lahko pa uporabite tudi cele.

3. Dodamo Adunin 100% kakav ali Tiger’s kakava v prahu z dodatkom zmetih datljev ali nerafinirano sol in datlje in ponovno zmiskamo. Tokrat na nižji hitrosti in po potrebi dalj časa.

4. Če pripravljamo klasičen čoko-lešnik, smo pri koncu 🙂

5. Če  pa pripravljamo različico proteinskega čokolešnika, pa dodajte še merico rastlinskih beljakovin Sunwarrior Classic Plus z okusom čokolade.

6. Prelijemo s toplim rastlinskim mlekom in postrežemo.

Shranjevanje:

Čoko-lešnik lahko hranimo v zaprtem kozarcu dokler ga ne zmanjka, sicer pa ima kar dolg rok uporabe, če je zaprt.

Domač čoko-lešnik Je tudi odlična ideja za doma narejeno darilo.

VIDEO RECEPT:

Dober tek! 

 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

E-NOVICE