Hrana za boljšo spolnost

Ja, to je eden izmed “tistih” člankov. Takšen, za katerega ne želite, da drugi vedo, da ga berete. Brez skrbi, čisto diskretno bomo razjasnili, katera hrana lahko izboljša vaše spolno življenje (in zdravje nasploh).

Pa se pogovarjajmo o spolnosti. Predvsem o tem, kako nanjo vplivajo življenjske in prehranske navade ter kaj jo lahko naredi boljšo in pogostejšo. Naša prehrana ima ogromen vpliv na našo željo po spolnosti, spolno vzdržljivost in intenzivnost orgazma. Najbolj pomembno dejstvo je: kar je dobro za naše srce, je dobro tudi za posteljne aktivnosti. Ahh, zveni prav srčkano! A čisto zares, ko naše srce črpa kri po telesu brez težav in blokad, bo kri zlahka stekla v tiste dele telesa, ki jih potrebujemo za vzburjenje. Gotovo veste, o čem govorimo.

Berite dalje, če želite izvedeti, katera živila je dobro vključiti v jedilnik, če si želite neverjetno zadovoljujoče, sproščujoče in izpopolnjujoče intime.

Maca

Maca je gomoljna zelenjava, v sorodu s cvetačo in brstičnim ohrovtom. Njene gomolje lahko pečemo ali uporabljamo v sladicah, najbolj pogosto pa se uživa v obliki prahu. Maca v prahu je polna zdravih vlaknin, vitaminov in mineralov, njene aminokisline in sterol pa vzpodbujajo željo po spolnosti. Raziskave so dokazale, da vsakodnevno uživanje mace pri moških poveča željo po spolnosti in vzburjenje. Izberite 100-odstotno, kakovostno maco in takšno z ekološkim certifikatom.

Zelenolistna zelenjava

Špinača je bogat vir manezija, brez katerega se krvne žile ne morejo pravilno razširiti. Zadostno uživanje magnezija omogoči dobro prekrvavitev v spolnih organih in posledično vzburjenje. Prav tako je zelenolistna zelenjava dober vir folne kisline, ki ni pomembna le za nosečke – preprečuje tudi, da bi se krvne žile v različnih delih telesa zamašile. Lahko si predstavljate, da so čiste žile brez blokad zelo pomembne za dobro spolno vzdržljivost. Ker moramo za zadostne količine folne kisline in magnezija pojesti veliiiiko svežega zelenja, je uživanje koncentriranega zelenja v prahu odlična in okusna rešitev.

Sadje & vitamin C

Dovolj sadja je verjetno najbolj okusen in sladek način za izboljšanje spolnega življenja! Sliši se skoraj preveč enostavno, a je res: vitamin C v sadju poveča število spermijev in njihovo gibljivost. V ameriški raziskavi so neplodni moški uživali prehransko dopolnilo vitamina C in po samo dveh mesecih je lahko večina spočela otroka. Pri nekaterih se je plodnost povrnila v samo štirih dneh! Če ne pojeste dovolj sadja in vam uživanje prehranskih dopolnil ni blizu, priporočamo enega najbolj koncentriranih naravnih virov, camu camu.

Brazilski oreščki

Brazilski oreščki so čista naravna Viagra! Bogati so s selenom, ki je hkrati mineral in antioksidant. Spodbuja tvorbo testosterona in preprečuje težave s prostate. Druga prednost brazilskih oreščkov je njihova vsebnost argininina, aminokisline, ki omogoča povečan pretok krvi v spolnih organih. Lahko pa posežete tudi po prehranskem dopolnilu Selen.

Cink

Cink je mineral, ki skrbi za zdrave vrednosti testosterona in posledično zdravo spolnost pri moških. Povečuje željo po spolni aktivnosti in skrbi za zdravo spermo. Pomanjkanje cinka lahko povzroči pomanjkanje sperme in manjše število spermalnih celic v njej. Ker naše telo cinka ne tvori samo, je priporočljivo uživanje kakovostnega prehranskega dodatka in uživanje živil, ki so po naravi bogata s cinkom: špinača, bučna semena, fižol in gobe. Uravnotežen cink kompleks Viridian je popoln in varen način za zadosten vnos cinka.

Naravni kakav

Naravni kakav – tako v obliki prahu kot celih zrn – vsebuje veliko naravnega magnezija, ki sprosti mišice, zniža krvni tlak in poveča pretok krvi v srce. Vse to pride prav v spolnosti, zato si brez pomisleka privoščite tablico kakovostne čokolade (priporočamo Cavalier temno čokolado ali presno čokoladno ploščico) in se pripravite na zabavo!

Prevedeno in prerejeno po članku sunwarrior.com

Avtor izvornega članka: Jason Wrobel

Prevod: Eva Žontar

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE