17 načinov za uporabo Sunwarrior beljakovin

Seveda jih je najlažje zamešati v smuti, a Sunwarrior lahko uporabimo še na toliko drugih načinov! Večina ljudi ostane pri mešanju beljakovin v prahu z vodo, (rastlinskim) mlekom ali smutiji. Kaj pa, če si želimo več pestrosti in razvajanja?

Sunwarrior beljakovine imajo številne prednosti:

  • Popolna aminokislinska sestava
  • Lahka prebavljivost
  • Ekološki certifikat
  • Brez umetnih arom, barvil in drugih dodatkov
  • Odličen okus & tekstura

Če niste vegan in vam kakovost hrane ne pomeni toliko, potem vas bo zagotovo prepričala okusnost Sunwarrior beljakovin. Prav zaradi njihovega prijetnega okusa in nemoteče teksture jih lahko uporabite na številne slastne načine.

17 načinov za uporabo

1. Beljakovinski smuti. Ne morem, da ga ne bi omenila. Če se vam mudi ali pa doma nimate veliko sestavin, je smuti najboljši način za zaužitje vseh potrebnih beljakovin. Ne morete zgrešiti s klasiko: mandljevo mleko + 1 merica poljubnih Sunwarrior beljakovin + 1 zamrznjena banana + pest mlade špinače. Za nekaj drugačnega preizkusite beljakovinski smuti s kamilicami.

2. Smuti skleda. Razlika med smutijem in smuti skledo je, da za smuti skledo uporabimo manj tekočine, zato je rezultat bolj gost in se ga je z žlico. Sama povrh vedno potresem kaj hrustljavega, na primer granolo, sveže narezano sadje ali oreščke. Okus Sunwarrior BLEND imam (v vseh okusih) tako rada, da potresem povrh tudi te – lahko pa jih že prej zamešate v blender z ostalimi sestavinami. Recept tukaj.

3. Beljakovinska kava. Moja najljubša jutranja razvada, kadar me čaka delo na računalniku. Ta recept za beljakovinsko kavo ne vsebuje prave kave, a ima podobno učinkovanje in okus (+beljakovine).

4. Presne beljakovinske kroglice. Potrebujete samo tri sestavine: maslo iz oreščkov, poljubno sladilo in vaše najljubše Sunwarrior Blend, pa dobite odlične kroglice za na pot ali zdravo sladkanje. Natančen recept tukaj.

5. Slana pogača. Preverite ta zanimiv in okusen recept za brezglutensko pogačo iz kostanja.

6. Domače arašidovo maslo. Naučite se pripravljati svoje domače maslo iz oreščkov, vmes pa mu dodajte še žlico ali dve vaših najljubših Sunwarrior beljakovin.

7. Palačinke ali vaflji. Merico Sunwarrior beljakovin lahko dodate v maso, ki jo običajno uporabljate za palačinke – ali pa preizkusite ta preverjen recept za veganske beljakovinske palačinke.

8. Presni čokoladni puding. Ni ga čez čokoladni puding iz avokada, ki je v nekaj minutkah pripravljen takoj, ko si zaželimo čokoladnega razvajanja. Dodatek Sunwarrior beljakovin ga naredi še bolj zdravega ter idealnega za obrok po treningu.

9. Frutabela. Po tem receptu pripravljena domača frutabela ni samo veliko bolj naravna in zdrava od kupljene, temveč je obogatena še z rastlinskimi beljakovinami. Odlična za pohode in po treningih!

10. Beljakovinska granola. Pripravi svojo v dehidratorju ali pečici – recept tukaj. Mene spremlja na večdnevnih trekingih, potovanju in drugih aktivnostih, sestavine pa lahko vedno prilagodite svojemu okusu. Lahko pa odlično beljakovinsko granolo kupite tukaj. Ta vsebuje prav Sunwarrior beljakovine.

11. Chia puding. Chia semena zamešajte v trojno količino rastlinskega mleka, primešajte 2 žlici Sunwarrior PLUS beljakovin in pustite, da semena nabreknejo. Sama si tak beljakovinski chia puding naredim, če grem oddelat svoj trening v telovadnico – vse skupaj si pred tem zmešam v bidonu, da me po treningu moj obrok že čaka pripravljen. Ali pa sestavine združite v posodici, preden se odpravite v hribe. Med hojo se bo vse skupaj lepo premešalo in na vrhu boste imeli lepo nagrado! Video recept najdete tukaj. Še ena ideja: tapiokin puding.

12. Ovsena kaša. Eden najbolj zdravih zajtrkov, kar jih obstaja. Ovsene kosmiče skuhajte v vodi ali rastlinskem mleku, dodajte narezano sveže sadje in na koncu vmešajte še merico katerihkoli Sunwarrior beljakovin. Če uporabite Sunwarrior z okusom (na primer Plus Vanilija), dodatno sladkanje sploh ni potrebno, ker ti že vsebujejo naravno stevijo.

13. Presni beljakovinski cmoki. Sveža in zanimiva ideja za uporabo Sunwarrior beljakovin – klikni za recept.

14. Presna čokolada. Recept za domačo presno čokolado je preprost: po občutku zmešajte stopljeno kakavovo maslo, kakovosten kakav v prahu in naravno sladilo, za beljakovinski boost pa dodajte še nekaj žlic Sunwarrior beljakovin. Lahko pa preizkusite ta recept za beljakovinsko čokolado z matcha čajem.

15. Najboljši bananin sladoled. Preverite, kako pripraviti najboljši bananin sladoled, ki ga dodatno obogatite s Sunwarrior beljakovinami. Jaz najraje pripravim čokoladni preliv iz mandljevega masla, datljev in Sunwarrior BLEND mocha. Vse skupaj zmešam v blenderju in prelijem prek bananinega sladoleda.

16. Domače mleko iz oreščkov. Osnovnemu receptu za domače rastlinsko mleko dodajte merico Sunwarrior CLASSIC ali Sunwarrior PLUS beljakovin. Če uporabite okus vanilija, dobite odlično vanilijevo mleko!

17. Presne rezine. Imate rajši vanilijo ali čokolado? Za čokoholike priporočam ta recept za presne čokoladne beljakovinske rezine, čeprav sama prisegam na sočne vanilijeve rezine, v katerih sem uporabila Sunwarrior Blend z okusom vanilije.

Piše: Eva Žontar, www.evkaliptus.si

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE