Košarica
V košarici ni izdelkov.
Bambusova žlička

Matcha na 3 načine

Kar trije recepti v enem. Priprava matcha čaja je zelo enostavna. Lahko jo pripravite kot:

  • 100% topel matcha napitek
  • matcha latte z rastlinskim mlekom
  • matcha limonado

Recept za sveže jutro, polno energije v nekaj korakih. Potrebujemo:

široko skodelo za mešanje matcha čaja, cedilo, bambusovo ali leseno žličko, bambusovo metlico in 100% matcha čaj v prahz.

Na skodelico pristavimo cedilo, skozi katero precedimo pol čajne žličke matcha čaja, da dobimo fin prah. Dolijemo toplo (ne prevročo) vodo, ki ne presega več kot 80 stopinj.

Z bambusovo metlico penasto zmešamo matcha čaj z manjšo količino tople vode. 

To je najbolj preprost in osnovni recept za pripravo matche.. Če želite matcha latte, dodajte spenjeno rastlinsko mleko, če pa želite hladno limonado, dolijte hladno vodo in sok polovice limone.

Postrezite v skodelicah ali steklenih kozarcih in si vzemite čas za sprostitev ob skodelici najboljšega čaja.

Uživajte!

V videu smo na kratko prikazali enostaven postopek priprave:

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Vsi vemo, da je pitje vode izredno pomembno, vendar pa se nam kljub temu rado zgodi, da na pitje kar nekako pozabimo. Vsakodnevno redno pitje zadostnih količin vode bo pustilo dobre posledice na naši koži, srcu in vsesplošnem zdravju.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.